×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Înscrierea copiilor la grădinițele din Ungheni s-a încheiat

În anul curent, au fost înscriși la cele șapte instituții preșcolare 502 copii. Grupele sunt, în mare parte, completate, iar în unele grădinițe numărul copiilor depășește capacitatea instituțiilor.
La momentul de față, în grădinițele din municipiul Ungheni sunt înscriși, per total, 2027 de copii. În fiecare instituție preșcolară numărul copiilor e după cum urmează: „Steluța” – 343, „Licurici” – 358, „Andrieș” – 405, „Guguță” – 300, „Solnîșco” – 160, „Delia” – 128, „Tereza Sobolevschi” – 333.
Reamintim că, potrivit Regulamentului de însсriеrе а copiilor în instituțiile рrеșсоlаrе din municipiul Ungheni, adoptat prin decizia Consiliului Municipal Ungheni nr. 2/1 din 20.02.2020 (Regulamentul îl puteți găsi pe pagina web a Primăriei: www.ungheni.md, la compartimentul „Servicii”), înscrierea сoрiilоr în grădinițe se face, de regulă, în lunile iunie-august. Din cauza pandemiei, în anul curent s-a decis să fie primite cererile de la părinți din luna mai până în august. Circa 90% dintre cereri au fost depuse online, pe adresa de email: gradinita.ungheni@gmail.com.
Până în prezent, consiliul de înscriere a copiilor în instituțiile preșcolare, prezidat de viceprimarul Dionisie Ternovschi, s-a întrunit de patru ori. Toți copiii care au împlinit vârsta de doi ani la data examinării cererilor au fost înscriși la grădinițe.