×

În municipiul Ungheni vor fi construite noi rețele de canalizare

Încă un sector din Ungheni va avea, în scurt timp, acces la canalizare. Este vorba de strada Romană, segmentele: Vasile Alecsandri – Decebal și Vasile Lupu – Ion Creangă.
Grație proiectului „Eficientizarea infrastructurii publice prin extinderea sistemului de canalizare în municipiul Ungheni”, finanțat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) prin Programul național de dezvoltare locală „Satul European”, aici au început deja  lucrările de construcție a rețelelor de canalizare, care vor avea o lungime totală de 1150 de metri.
Decizia de a construi anume în acest sector rețele de canalizare este motivată prin faptul că aici nu au existat niciodată astfel de rețele plus că în anul 2023 urmează să fie construite, pe strada Romană, piste de bicicliști și trotuare – în cadrul Proiectului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană.
Reamintim că Programul național de dezvoltare locală „Satul european”, prin care sunt sprijinite proiecte de infrastructură pentru localități, a fost lansat la 21 martie 2022. Printre proiectele câștigătoare s-a numărat și cel al Primăriei municipiului Ungheni.