×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Grație UNHCR Moldova, Grădinița „Solnâșco” din municipiul Ungheni a fost termoizolată

La final de an, Grădinița „Solnîșco” din Ungheni și-a schimbat în totalitate aspectul, aici îmbunătățindu-se considerabil și condițiile pentru cei 155 de copii și 31 de angajați.
Grație suportului financiar acordat de către UNHCR Moldova, organizație ce a venit chiar din primele zile în ajutorul refuguaților ucraineni, grădinița respectivă, unde au fost primiți cu brațele deschise și 19 copii ai ucrainenilor refugiați la Ungheni, a beneficiat de un proiect ambițios. În mai puțin de trei luni, au fost anvelopați pereții, astfel că, la momentul de față, în grădiniță e mult mai cald, fiind posibilă și economisirea energiei termice.
Proiectul a fost implementat prin intermediul Asociației ACTED, o organizație neguvernamentală franceză de solidaritate internațională. Costul total al lucrării a fost de 1 milion 225 mii de lei.
Grădinița „Solnîșco” este a patra instituție de educație timpurie din municipiul Ungheni (din cele 7 existente), care a fost termoizolată. În anul 2023, se planifică și termoizolarea celorlalte grădinițe. În acest sens, Primăria muncește asupra elaborarării unor proiecte și identificării de noi surse pentru a le realiza.
Reamintim că tot în acest an, cu suportul Primăriei Ungheni, au fost reabilitate toate căile de acces și trotuarele de pe teritoriul Grădiniței „Solnîșco”, a fost reparat capital acoperișul Grădiniței „Steluța”, au fost efectuate reparații în toate instituțiile preșcolare, au fost construite noi foișoare, unde copiii să poată să se joace și să desfășoare diverse activități.