×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Explorează lumea filmului și învață să faci propriul tău documentar la Exploration Workshop!

Dacă ești tânăr/ă pasionat/ă de film, editare video, fotografie și crezi că poți contribui la dezvoltarea comunității din care faci parte, atunci ești candidatul/a perfect/ă pentru atelierul Exploration, care se va desfășura la Ungheni, în perioada 15-18 septembrie 2021.

Atelierul își propune să ofere tinerilor o introducere în lumea cinematografiei și aspectele de bază ale realizării unui film documentar, dar și multă experiență practică printr-o serie de exerciții pe teren. Este un workshop intensiv unde participanții/tele vor învăța, pe lângă, tehnicile filmului documentar, echipamentul de filmat, programele de montaj, iar la final vor realiza un scurtmetraj, având drept scop cultivarea unei priviri mai atente prin intermediul artei asupra realității care ne înconjoară.

Sub ghidajul tutorei Nora Agapi, scurtmetrajele vor fi realizate pe subiecte sociale urgente din Ungheni.

Atelierul își dorește să fie un spațiu destinat creației și discuțiilor libere, astfel că în doar câteva zile participanții să învețe cum să se exprime și să contribuie la soluționarea problemelor sociale prin artă.

Cine poate participa:

  • Atelierul este gratuit și sunt asteptați/te tineri/e din orașul Ungheni;
  • Vârstă: 16+;
  • Naționalitate: Republica Moldova.

 Cum poți participa

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze formularul disponibil aici https://forms.gle/QKvrQLcYcvW3Nqri9 până pe 12 august curent.

Despre tutore
Vei crea propriul film documentar sub îndrumarea Norei Agapi, care este deja la al șaselea an tutoră Exploration @MOLDOX Lab.
Nora este directoare de imagine a mai multor documentare, care au cules lauri la festivaluri europene de top și are o bogată experiență ca fotografă. Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București și a masterului în Artele Digitale la Universitatea din Atena, Nora este membră a Uniunii Cineaștilor din România. „Timebox” (2018) este ultimul său film, care are deja în palmares mai multe premii de la festivaluri de film internaționale, precum Ji.hlava sau Dokufest Kosovo. În vara acestui an, Nora Agapi a făcut parte din juriul celebrelor premii Gopo, decernate anual la București.

Detalii:

  • Limba de predare: română;
  • Termen limită pentru aplicații: 12 august 2021;
  • Număr de participanți: 12-15;
  • Nivel: începători.

Participanții își iau angajamentul să fie prezenți/te și să participe activ la toate sesiunile teoretice și practice din cadrul atelierului. În contextul pandemiei, organizatorii vor urma toate recomandările privind măsurile de protecție stabilite de autorități. Totodată, la solicitare, participanții vor primi o motivare scrisă sau/și după caz, telefonică pentru a le permite să lipsească motivat de la cursuri în zilele desfășurării workshopului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: lab@moldoxfestival.com

Acest atelier este posibil cu sprijinul financiar oferit de Centrul Național al Cinematografiei din Moldova, Institutul Cultural Român, Movies that Matter și Primăria municipiului Ungheni.