×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Diaspora noastră minunată

Chiar dacă mulți dintre ungheneni au plecat în țări srăine, unde și-au găsit un rost în viață, ei nu uită de locul unde s-au născut și au crescut. Dovadă este și campania recentă de adunare de fonduri pentru construcția în municipiul Ungheni a unui teren de sport multifuncțional (baschet&volei).

În doar opt zile, unghenenii noștri, stabiliți în străinătate, au reușit să adune peste 90 mii de lei. Nu s-au oprit la suma respectivă, ci au continuat campania. Astfel, la momentul de față, suma adunată este deja de circa 130 de mii de lei.
De notat că „motorul” acestei campanii este Diana Lușciov, o ungheneancă stabilită în SUA, care, ori de câte ori e necesar, se implică în realizarea de proiecte în orașul său natal, Ungheni.

Au răspuns deja apelului ei, dar și al Primăriei municipiului Ungheni, peste 70 de persoane.
Tineri ungheneni, care au îndrăgit sportul și care se află, în prezent, peste hotare, au venit cu apeluri video, îndemnându-și concitadinii aflați acasă, dar și în străinătate, să se implice cât pot ei de activ, pentru ca, împreună, să construim un nou teren de sport.

Reamintim că acesta va fi construit, grație proiectului „Sportul unește unghenenii/ SpUn”, finanțat de Guvernul Republicii Moldova în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”, 2022. Costul estimativ al proiectului este de 1 milion 300 mii de lei, dintre care Cancelaria de Stat/BRD oferă 250000 lei. Contribuția Primăriei va fi de peste 400 mii de lei, iar Consiliul Raional s-a angajat să ofere 100 mii de lei.
De notat că decizia de a construi un teren de baschet și volei a venit urmare a doleanțelor exprimate de tinerii ungheneni în cadrul unui sondaj realizat cu jumătate de an în urmă de Primăria municipiului Ungheni.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și continuă să se implice. Avem toată încrederea că unghenenii noștri, stabiliți în afara granițelor Republicii Moldova, ne vor fi alături și de acum înainte.