×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Comerțul ambulant cu produse agricole vegetale în perioada stării de urgență

La 14 aprilie, s-a întrunit în ședință Celula de criză a Comisiei extraordinare pentru Situații Excepționale din municipiul Ungheni, în cadrul căreia s-a discutat modul de autorizare și cerințele de organizare a comerțului ambulant cu produse agricole vegetale de producție proprie pe perioada stării de urgență.
S-a decis că, începând cu 15 aprilie, Primăria Ungheni va elibera autorizații de acordare a dreptului de desfășurare a comerțului ambulant cu produse agricole vegetale producătorilor locali în perimetrul teritoriului adiacent Pieței Centrale din Ungheni (sectorul amplasat între Piața Centrală și magazinul ”Slavena”). Accesul agricultorilor pe sectorul respectiv se va permite din strada Decebal doar la prezentarea Autorizației.

Comercianții urmează să se conformeze tuturor normelor de reducere a răspândirii infecției COVID-19:
– aprovizionarea cu echipamente de protecție (mănuși, măști, șorțuri);
– depozitarea, transportarea și comercializarea produselor cu asigurarea măsurilor sanitare de igienizare și dezinfecție periodică a încăperilor, mijlocului de transport, inventarului și instrumentarului de lucru, a echipamentului de protecție cu dezinfectanți uzuali admiși;
– limitarea interacționării directe a cumpărătorilor cu produsele  neambalate;
– asigurarea respectării distanței sociale (1 – 1,5 m), în scopul evitării contactului direct cu persoanele cu statut de sănătate necunoscut.

Producătorii locali sunt așteptați zilnic (cu excepția zilelor de odihnă), începând cu ora 10:00, la Primărie, etajul 4, biroul 403, cu actele necesare pentru eliberarea autorizației: un document  eliberat de primăria, în raza căreia își desfășoară activitatea, care justifică calitatea sa de producător;o copie a buletinului de identitate; pentru gospodăriile țărănești (de fermieri) – copia certificatului de înregistrare, pentru S.R.L. și I.I. – copia extrasului din Registrul de stat.