×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Cererile pentru înscrierea copiilor la grădinițe au fost examinate

Pe 30 iulie, s-a întrunit în ședință ordinară Consiliul de înscriere a copiilor în instituțiile preșcolare.
În ordinea de zi a fost o singură chestiune: examinarea cererilor cetățenilor care au solicitat înscrierea copilului la una dintre cele 7 instituții preșcolare din municipiul Ungheni.
Președintele consiliului, viceprimarul Dionisie Ternovschi, a adus la cunoștința celor prezenți că, pe parcursul lunilor mai-iulie, au fost recepționate de la cetățeni 342 de cereri de înscriere a copilului la grădiniță.
În anul curent, pentru prima oară, toate cererile și actele însoțitoare au fost transmise de către părinți online. Cele mai  multe solicitări au fost înregistrate la grădinițele: ”Tereza Sobolevschi” – 73, ”Andrieș” – 71, ”Steluța” – 61.
Consiliul a examinat listele copiilor pentru fiecare instituție preșcolară în parte. La înscrierea copilului în grădinița solicitată de părinți s-a ținut cont, în primul rând, de locul de trai al acestora, dar și de faptul dacă părinții sunt angajați la serviciu.
Astfel, din cauza numărului mare de solicitări la unele instituții preșcolare, s-a decis ca o parte dintre copii să fie repartizați la alte grădinițe decât cele solicitate de părinți. Toți acești părinți vor fi anunțați telefonic despre decizia luată.
Nu au fost examinate cererile părinților ai căror copii nu au împlinit vîrsta de 2 ani.
S-a decis, totodată, să fie acceptate și în continuare cereri de la părinți pentru grădinițele ”Guguță” și ”Delia” (Ungheni Vale), unde mai sunt locuri disponibile.
De notat că, din cauza situației epidemiologice din Republica Moldova, generată de COVID-19, nu se cunoaște, deocamdată, când vor fi redeschise grupele pentru copiii cu vârsta de 2-3 ani.