×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Capitala Tineretului 2023 își intră oficial în drepturi

COMUNICAT DE PRESĂ 

Capitala Tineretului 2023 își intră oficial în drepturi

Ungheni, 4 aprilie 2023. Pe 10 aprilie, la Ungheni va fi lansat oficial Programul Național „Capitala Tineretului 2023”, al Ministerului Educației și Cercetării, implementat prin intermediul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret. La eveniment se așteaptă participarea a peste 500 de tineri din toată Republica Moldova, specialiști în domeniul tineretului, lucrători de tineret, lideri de tineret, reprezentanți ai centrelor de tineret, ai localităților – foste capitale ale tineretului, oficialități locale și naționale.

Startul va fi dat la ora 13:00, pe Piața Independenței, unde va avea loc un flashmob cu genericul „Tinerii pentru o lume mai  bună”. Cu un program special va fi prezent Grupul de majorete de la Cahul „Iuventa”. Tinerii din Ungheni vor demonstra ce pasiuni au: dans, muzică, sport, hipism, ciclism etc. Cu toții vor merge apoi în alai spre Palatul de Cultură, unde vor fi organizate pentru ei centre de interes, diverse expoziții, panouri pentru fotografii.

Partea oficială va începe la ora 14:30, cu luări de cuvânt din partea gazdelor, a oaspeților, a tinerilor. Vor fi proiectate două spoturi video: „Tinerii ungheneni pentru o lume mai bună” și „Capitala Tineretului 2023 în acțiune”, din care cei prezenți la eveniment vor afla ce-și doresc tinerii cu adevărat și care sunt activitățile principale preconizate pentru anul 2023 în cadrul Capitalei Tineretului.

Totodată, vor fi lansate imnul, sigla și sloganul Capitalei Tineretului 2023, vor avea loc ateliere de discuții cu genericul „Colaborăm și prosperăm împreună”. Organizatorii pregătesc și o tombolă cu genericul „Îndrăznește să-ți trăiești visurile”, care va fi plină cu surprize.

Evenimentul se va finaliza cu o prezentare în plen a unor noi recomandări pentru „Agenda Tinerilor 2023 – 2024”.

Festivitatea „Ungheni Capitala Tineretului 2023” este organizată de către AO „Făclia” în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni, Palatul de Cultură, Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, Grupul de Voluntari „Pro Ungheni”, JCI Ungheni. S-au alăturat organizării acestei festivități și celelalte  două organizații neguvernamentale din municipiul Ungheni – „Alfa Beta” și „Centrul de Dezvoltare Personală” – care vor realiza și desfășura activitățile planificate în cadrul Capitalei Tineretului 2023, menite să ajute tinerii să identifice oportunitățile existente de dezvoltare personală, de educație financiară și angajare în câmpul muncii, să-i încurajeze să se implice mai activ în guvernarea locală și națională, în activitățile de voluntariat, să fie mai informați, să comunice și să dezvolte parteneriate naționale și internaționale.

„Este o mare onoare și responsabilitate pentru noi să reprezentăm în acest an Capitala Tineretului din Republica Moldova. Avem tineri activi, talentați, care sunt modele adevărate pentru semenii lor. Avem tineri  care doresc să se implice, să studieze, să-și trăiască visurile. Noi îi vom susține, căci doar împreună, prin conectare de generații, putem reuși, putem demonstra că avem un viitor care sună bine. Capitala Tineretului 2023 va fi, cu siguranță, un nou imbold pentru activism și implicare. Sunt planificate zeci de activități și evenimente locale, naționale și chiar internaționale. În acest an, toate drumurile vor duce la Ungheni, orașul tinereții și al visurilor împlinite”, a declarat viceprimarul municipiului Ungheni, Dionisie Ternovschi.

Reamintim că municipiul Ungheni a fost declarat Capitala Tineretului 2023 de către Ministerul Educației  și Cercetării la finele anului 2022, Ungheniul fiind și prima Capitală a Tineretului în Republica Moldova – în anul 2011.