×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Arbori plantați pentru un mediu mai curat

Săptămâna trecută în municipiul Ungheni au avut loc acțiuni de înverzire a spațiilor publice, dedicate Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului. În acest an activitățile au fost desfășurate în cadrul proiectului „Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră curată” implementat de Primăria orașului Kutaisi din Georgia, în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni/Republica Moldova, Asociația Tehnopol din municipiul Galați/România și Uniunea Oamenilor de Știinţă Imereti „Spectri”/Georgia. Acestea au drept scop îmbunătățirea situației ecologice a municipiului, dar și a peisajului urbanistic, pe de o parte și promovarea participării cetățenilor la acțiuni de înverzire pentru un mediu mai curat și sănătos, pe de altă parte. Inițiativei lansate de Primăria municipiului Ungheni s-au alăturat și alte instituții publice, întreprinderi municipale, instituții de învățământ, dar și simpli cetățeni.

Pentru a stopa alunecările de teren, angajații Primăriei municipiului Ungheni alături de angajații Consiliului Raional Ungheni au plantat arbori pe malul râului Prut. Acțiuni de înverzire au fost desfășurate și în Cartierul Ungheni Vale. Grupul de Inițiativă „Pyretus” din acest cartier împreună cu elevii Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei au plantat pe spațiul din preajma izvorului 35 de copaci (stejar, nuci, plopi și tei).

Scuarul din preajma Centrului Cultural Multifuncțional „Regina Maria” din Cartierul Berești va fi mai verde și mai amenajat. Acest lucru se întâmplă grație activităților desfășurate de Grupul de Inițiativă „Vasilica” care a mobilizat locuitorii Cartierelor Berești și Vasilica să participe la acțiuni de înverzire.

Arbori au fost plantați și de-a lungul străzii Romană. În locul plopilor bătrâni, defrișați în această vară, au fost plantați circa 40 de copaci tineri. Cu mult entuziasm, alături de angajații primăriei, la acțiunile de plantare au participat și elevii Colegiului de Medicină Ungheni. „În frumoasa zi de toamnă cu mult soare, profesorii și elevii au muncit cu multă dăruire și bună dispoziție pentru că știu, cine mai bine dacă nu ei, că de arbori depinde și calitatea aerului, și protecția solului și, nu în ultimul rând, sănătatea noastră. Iar străduința depusă în acest scop va fi frumoasă, verde și dăinuitoare. Sperăm să mai avem acțiuni similare, pentru că ne place să facem lucruri frumoase pentru binele comunităţii” se menționează într-un comunicat plasat pe pagina de facebook a Colegiului de Medicină din Ungheni.