×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Ajutor pentru copii și femei din Ungheni, victime ale violenței în familie

Ajutoare constând în seturi igienice (șampon, săpun lichid, pastă de dinți, periuțe, detergent, dezinfectant, pamperși etc.) și seturi alimentare (paste, orez, făină, zahăr, ulei, ceai, pate-uri de pui, ciocolate etc.), precum și materiale educaționale, au ajuns, în aceste zile, la Ungheni.

Este vorba de o donație oferită în cadrul Programului “EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitara Femeilor (UN Women) și implementat în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Susținerea este oferită pentru femei și copii din municipiul Ungheni, victime ale violenței în familie. Per total, vor primi ajutoare 40 de familii, 100 de copii, 20 de femei ce au avut de suferit din cauza violenței.

Distrbuirea ajutoarelor deja a început, fiind implicați asistenții sociali comunitari, specialistul în protecția drepturilor copilului din cadrul Primăriei Ungheni, Veronica Caliga, precum și viceprimarul responsabil de probleme sociale, Dionisie Ternovschi.

Totodată, au fost distribuite echipamente de protecție și produse de primă necesitate pentru echipa multidisciplinară din municipiul Ungheni – întru depășirea situației de criză, cât și pentru prevenirea violenței în familie și în bază de gen.