×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

A început construcția pistelor de bicicliști și trotuarelor în municipiul Ungheni

Grație Proiectului „Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului”, 1HARD/3.1/11, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, la Ungheni au început lucrările de construcție a pistelor de bicicliști și a trotuarelor.
E în plină desfășurare pregătirea terenului în sectorul Dănuțeni, iar pe strada Națională au loc deja lucrări de pavare.
Vor fi amenajate piste de bicicliști pe străzile: Ștefan cel Mare (de la intersecția cu strada Petru Rareș), Națională, Romană, Creangă, Boico, Decebal (până la intersecția cu strada Scuterniceni) din sectorul Berești-Vasilica.
Totodată, proiectul respectiv prevede și construcția de parcări, instalarea a peste 100 de semne rutiere, organizarea unor competiții de ciclism, a unei tabere de vară cu genericul „În oraș cu bicileta” și multe altele.
Partenerii Primăriei municipiului Ungheni în acest proiect sunt Primăria municipiului Dorohoi, România și Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă.
Perioada de implementare a proiectului este de 22 de luni.