×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Programe de finantare pentru antreprenori

Programe finanțare ODIMM: https://odimm.md/ro/programe-odimm

PROGRAMUL NAȚIONAL “START PENTRU TINERI: O AFACERE DURABILĂ LA TINE ACASĂ”  – Ești tânăr și ai o idee de afacere, dar întâmpini dificultăți la realizarea ei?! ODIMM te susține. Participă la Programul Național „Start pentru tineri” și transformă-ți ideea într-o afacere de succes chiar în localitatea ta.  Sunt eligibili la Program tinerii cu vârtsa cuprinsă între 18 și 35 de ani. Programul îți oferă suport informațional, consultanță, mentorat și suport financiar în valoare de până la 180 de mii de lei.

FGC: FONDUL SPECIAL DE GARANTARE A CREDITELOR  – Lipsa gajului reprezintă una din principalele cauze de respingere a cererilor de credit cu care se confruntă întreprinderile mici și mijlocii. ODIMM oferă garanții financiare pentru dezvoltarea afacerilor. Garanția financiară ODIMM acoperă până la 70 la sută din suma creditului.

PROGRAMUL DE ATRAGERE A REMITENȚELOR ÎN ECONOMIE (PARE 1+1)  – Îți dorești să revii acasă după mai mulți ani de muncă peste hotarele țării și să inițiezi o afacere, atunci ai o posibilitate reală să o faci!

Guvernul a creat programul “PARE 1+1” pentru a oferi celor care muncesc peste hotare șansa unui viitor acasă.

E simplu: începe afacerea ta din banii munciți peste hotare, iar statul îți oferă un ajutor de până la 250 mii lei. Pentru fiecare leu investit, investim și noi unul. E șansa prin care poți investi eforturile din străinătate și să devii propriul șef la tine acasă. Informează-te și crează-ți propriul plan de afaceri, iar noi te vom susține în toate etapele programului.  Până astăzi au fost finanțate peste 1400 de afaceri și sute de persoane au devenit proprietari la ei acasă pentru un viitor mai bun.

PROGRAMUL – PILOT ”FEMEI ÎN AFACERI” (PFA)  Ești o femeie de afaceri? Deții o companie și dorești să o dezvolți? ODIMM te susține prin Programul „Femei în afaceri” care  oferă femeilor servicii relevante de dezvoltare a afacerilor și suport pentru investiții.

La componenta “Suport pentru afacerile nou create” sunt eligibile afacerile inițiate și gestionate de până la 2 ani. Ajutorul nerambursabil de stat poate fi utilizat pentru echipamente și utilaje,  softuri și lucrări de renovare și alte soluții inovative necesare dezvoltării afacerii tale.

La componenta „Suport pentru companiile în creștere” sunt eligibile companiile active pe piață mai mult de 2 ani care planifică creșterea cifrei de afaceri și/sau a numărului angajaților în următoarele 18 luni, prin extinderea pieței de desfacere, export și inovare.

INTERNAȚIONALIZAREA – MOTOR DE CREȘTERE A ÎMM – Într-o lume globalizată, întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM-urile) trebuie să aibă capacitatea de a rezista la creșterea concurenței din partea economiilor dezvoltate și emergente și de a se conecta la oportunitățile de piață pe care le oferă aceste țări. Există o legătură directă între internaționalizare și creșterea performanței ÎMM-urilor. Activitățile internaționale consolidează creșterea economică și ocuparea forței de muncă, sporesc competitivitatea și sprijină durabilitatea pe termen lung a întreprinderilor.

Programul de stat Creștere și Internaționalizare vine ca răspuns la necesitatea antreprenorilor de a trece granițele propriu-zise ale țării, dar și de a-și depăși barierele mentale mai mari sau mai mici pe care le avem toți când vine vorba de business.

Acest Program oferă suport ÎMM pentru introducerea practicilor internaționale în vederea dezvoltării productivității și a competitivității, iar solicitanții la Program vor beneficia atât de suport consultativ și formare a competențelor antreprenoriale, prin schema de Business Voucher, cât și financiar, prin schema de „Grant”.

Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.592/2019) este implementat de către ODIMM în scopul promovării, susținerii și dezvoltării capacităților ÎMM pentru a adopta practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor.

Suport acordat IMM-urilor prin intermediul programului

Instrumentul de susținere privind digitalizarea ÎMM reprezintă un set de activități cu o abordare complexă, prin intermediul cărora se propune susținerea transferului tehnologic și dezvoltării digitale a întreprinderilor mici și mijlocii pentru valorificarea potențialului inovativ, inclusiv și facilitarea accesului lor pe piețele interne și externe.

Obiectivele instrumentului Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților antreprenorilor privind oportunitățile e-comerț și conversie a vânzărilor produselor finite prin instrumentelede e-comerț;

Facilitarea accesului IMM la servicii de suport în calea de digitalizare, planificare, înțelegere și adoptare a instrumentelor de digitalizare;

Consolidarea capacităților instituțiilor de suport în afaceri de a oferi informații calificate ÎMM în materie de facilitare a e-comerț.

PROGRAMUL DE INSTRUIRE CONTINUĂ – GESTIUNEA EFICIENTĂ A AFACERII  Starea de lucruri din antreprenoriatul de astăzi reprezintă noua normalitate.

Răspunsul cel mai sigur la schimbarea continuă este înțelegerea și adaptarea permanentă la această realitate, care te obligă să-ți reconsideri și modelele de afaceri.

Diferența strategică o face flexibilitatea de a supraviețui în acest mediu, care are alt ritm, alte reguli, alte valori, altă tehnologie.

ODIMM te  poate ajuta să identifici și să elimini inconvenientele, îți putem sugera modele inovative de management, de comunicare eficientă cu partenerii de afaceri – ca toate împreună – să adauge valoare procesului de business în care activezi.

EU4Moldova – Regiuni-țintă UE: Cahul și Ungheni, abilitarea economică inclusivă a regiunilor-țintă din Republica Moldova Programul are ca scop de a consolida coeziunea economică, teritorială și socială din Republica Moldova, prin facilitarea creșterii socio-economice locale inclusive, durabile și integrate și îmbunătățirea nivelului de viață al cetățenilor în zona așa-numitele „microregiuni” Ungheni și Cahul.

https://eu4ungheni.md/https://eu4moldova.md/ro/sector/22; http://www.aipa.gov.md/

  • Fondul de subventionare a producatorilor agricoli ! APEL DESCHIS pentru finantare anul 2021

Detalii reprezentanta Ungheni tel: 067357373,  023625249

http://www.ucipifad.md/

Concurs pentru recepționarea cererilor de finanțare a proiectelor de infrastructură pentru anul 2022 în cadrul Proiectului de Reziliență Rurală (IFAD VII) https://agrobiznes.md/ucip-ifad-lanseaza-apel-de-finantare-a-proiectelor-de-infrastructura-pentru-anul-2022-in-cadrul-ifad-vii.html?fbclid=IwAR2LwMJtDLy9fvzyXvuW63UCZIFi-u4q3bH1D4M0IOoG3pbNyVwvwWXXpVI

–       **APEL I ** Granturi pentru finanțarea măsurilor de adaptare a sistemelor de producere agricolă la schimbările climatic- Selectarea beneficiarilor pentru obținerea granturilor de finanțare a măsurilor de adaptare a sistemelor de producție agricolă la schimbările climatice.

Granturi pentru crearea centrelor de procesare a produselor agricole https://agrobiznes.md/granturi-pentru-crearea-centrelor-de-procesare-a-produselor-agricole.html?fbclid=IwAR1zw0AT42Bp1FUJ_lLVWIea0guswRy74ctvKagQMvqTE1bxuoxu-seWAaw

UCIP IFAD anunță lansarea celui de-al doilea APEL pentru selectarea beneficiarilor de granturi la finanțarea investiților pentru crearea centrelor de procesare a produselor agricole în cadrul grupurilor de producători.

Pentru a dezvolta cooperarea grupurilor de producători formate în cadrul asociațiilor pe produs partenere la implementarea PRR, și/sau constituite ca cooperative de producție / de întreprinzător, UCIP IFAD lansează prezentul concurs de Granturi pentru crearea centrelor de procesare/colectare/stocare a produselor agricole sau alte facilități care vor aduce o valoare adăugată produsului, în cadrul grupurilor de producători pentru următoarele lanțuri valorice; producerea laptelui, struguri de masă, ovine și caprine, plante aromatice și medicinale, pomușoare, miere de albini.

Dacă ești femeie și activezi în cadrul unei companii-membre a Asociației Moldova Fruct, acest anunț este pentru tine! Cu suportul proiectului USAID Agricultura Performanta in Moldova, Moldova Fruct își propune să dezvolte o platformă de comunicare, instruire și schimb de experiență pentru femei, prin crearea Rețelei Femeilor! Mai multe informații: Data limită de aplicare – 1 februarie 2021 USAID Moldova Agricultura Performanta in Moldova Asociația Moldova

Proiectul USAID/APM acordă granturi pentru îmbunătățirea lanțului de aprovizionare a unităților de vânzare cu amănuntul pentru creșterea vânzărilor și consumului de produse horticole moldovenești https://civic.md/anunturi/granturi/54977-proiectul-usaid-apm-acorda-granturi-pentru-imbunatatirea-lantului-de-aprovizionare-a-unitatilor-de-vanzare-cu-amanuntul-pentru-cresterea-vanzarilor-si-consumului-de-produse-horticole-moldovenesti.html?fbclid=IwAR0IyGteD9j2wzv0XxziZRRXgWwtPQk8qDb7P-H8U7Y1SX1tWVGhPu-hhCM

Lansarea concursului „Tinerii – cetățeni activi pentru Dezvoltare Durabilă” https://civic.md/anunturi/granturi/55049-lansarea-concursului-tinerii-cetateni-activi-pentru-dezvoltare-durabila.html?fbclid=IwAR2hPe6r4iyebruXXdgKs6BvdgFSg9Ptg-xlCGowH_7L4NPhRKONdTvnya4

 Inițiativa Central Europeană și Inițiativa Adriatico-Ionică, a lansat concursul „Tinerii – cetățeni activi pentru Dezvoltare Durabilă”. Această competiție are scopul de a oferi tinerei generații oportunitatea de a contribui la dezvoltarea societății, prin exprimarea viziunii referitor la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

În atenția antreprenorilor: Proiectul BusinessUP a dat startul înregistrărilor IMM-urilor vulnerabile care au nevoie de sprijin pentru a menține performanțe optime în fața crizei COVID-19 https://civic.md/anunturi/instruiri/55033-in-atentia-antreprenorilor-proiectul-businessup-a-dat-startul-inregistrarilor-imm-urilor-vulnerabile-care-au-nevoie-de-sprijin-pentru-a-mentine-performante-optime-in-fata-crizei-covid-19.html?fbclid=IwAR3mvM0XJGEKRAAcFaU0lFNWVuNTT6AabKNQcom4xH0jBLJpogTNpo5uiaE

În cadrul proiectului BusinessUP, proiect care își propune să sprijine întreprinderile mici și mijlocii vulnerabile pentru a menține performanțe optime în fața crizei COVID-19 au început înregistrările pentru antreprenorii care au nevoie de ajutor în dezvoltarea afacerii.

Acest proiect a fost produs prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD. Opiniile exprimate aici nu prezintă în niciun caz punctul de vedere oficial al Uniunii Europene sau al PNUD.