×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Construcția primei rețele de canalizare în Cartierul Ungheni Vale din municipiul Ungheni se apropie de sfârșit

Lucrările de extindere a sistemului centralizat de canalizare în cartierul Ungheni Vale din municipiul Ungheni au intrat în etapa finală. Din 542,5 metri liniari ai rețelei de canalizare planificate, 17 cămine de vizitare și 53 de conectări gospodării, în executare sunt ultimele lucrări care includ 80 de metri liniari, 4 cămine de vizitare și 12 conectări. Pe șantier predomină o atmosferă productivă de lucru, iar situațiile imprevizibile legate de mersul construcției sunt soluționate rapid și calitativ.

Locuitorii de pe strada Unghiului unde se desfășoară lucrările de construcție sunt informați atât despre avantajele sistemului centralizat de canalizare, cât și despre importanța întreținerii și protejării acestuia. În curând ei vor beneficia de un serviciu nou care va fi prestat în condiții de siguranță și protecție a sănătății lor.

Îmbunătățirea infrastructurii de canalizare din această zona de revitalizare urbană a municipiului Ungheni este posibilă grație proiectului „Eficientizarea infrastructurii publice în cartierul Ungheni Vale” implementat de Primăria municipiului Ungheni și co-finanțat în cadrul Fondului Granturilor Mici 2020- ediția Revitalizare Urbană, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, cu suportul Polish Aid, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Ministerul Fondurilor pentru Dezvoltare și Politică Regională al Republicii Polonia. Valoarea totală a proiectului constituie 4 milioane 376 mii 399 lei, dintre care  1. 136.400 lei sunt oferiți de Solidarity Fund PL, 2.502.863 lei este contribuția Primăriei Ungheni și 737.136 lei sunt din alte surse.

Partenerii Primăriei municipiului Ungheni în cadrul acestui proiect, Asociația Obștească „Camera Tinerilor Antreprenori – JCI Ungheni”, Asociația Obștească „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă”și  Grupul de Inițiativă Locală „Pyretus”, contribuie la realizarea activităților de informare și sensibilizare a cetățenilor din cartier privind procesul de revitalizare urbană, mobilizează și implică instituțiile publice și  alte grupuri de voluntari în acțiunile de salubrizare a izvoarelor din preajmă și de amenajare a fântânii de pe strada Suceava.

O galerie foto despre mersul lucrărilor de construcție a sistemului centralizat de canalizare în cartierul Ungheni Vale vedeți aici.

Acest proiect este finanțat în cadrul Fondului Granturilor Mici 2020- ediția Revitalizare Urbană, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, cu suportul Polish Aid, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Ministerul Fondurilor pentru Dezvoltare și Politică Regională al Republicii Polonia.