×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Ce evenimente pregătesc instituțiile de cultură în februarie

Se știe că luna februarie este remarcabilă prin două evenimente importante: ziua de naștere a poetului nostru Grigore Vieru și Dragobetele – ziua dragostei. Tocmai de aceea evenimentele culturale ale lui februarie au loc sub semnul dragostei și al poeziei.
Chiar în săptămâna curentă, pe 6 februarie, ungheneanca Natalia Mocan și-a lansat, la Casa Limbii Române, prima sa carte, întitulată „Flori de crin”. Tinerii din Ungheni s-au adunat la o cafea de suflet cu arhitectul Leonid Barsuvovschi, cetățean de onoare al municipiului Ungheni.
Urmează, pe 12 februarie, un master-class cu genericul „Căsuța strămoșească”, unde doritorii vor învăța cum să confecționeze din lut căsuțe, ei fiind îndrumați de profesorii de la Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”. În ziua în care Grigore Vieru ar fi împlinit 89 de ani, pe 14 februarie, vor avea loc depuneri de flori la bustul poetului din scuarul care-i poartă numele. Instituțiile de cultură și cele de educație vor organiza diverse evenimente dedicate celui care a fost Grigore Vieru. În aceeași zi, Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” va marca și Ziua Națională a lecturii.
La mijloc de Faur, pe 15 februarie, în sala mică a Palatului de Cultură va avea loc Seara de romanțe, iar pe 18 februarie tineri artiști din Chișinău vor prezenta, tot la Palatul de Cultură (sala mare), spectacolul „Spărgătorul de nuci”.
La 23 februarie, în ajunul Zilei dragostei – Dragobetele – tinerii sunt așteptați la Palatul de Cultură, unde li se pregătește un program variat, care să fie pe placul lor.
Pe 25 februarie, la Palatul de Cultură va avea lor un concert susținut de formația „Acord” și Adriana Ochișanu. În următoarele zile, pe 26 și, respectiv, 27 februarie, Școala de Muzică va organiza un eveniment cultural, dedicat aniversării de 105 ani de la nașterea compozitorului Alexei Stîrcea, iar Școala de Arte Plastice – o expoziție cu genericul „Ornament național”.
Luna se va încheia cu un master-clas de confecționare a mărțișoarelor, organizat pe 29 februarie la Casa Limbii Române, de către patru instituții de cultură: Școala de Muzică, Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, Centrul Municpal pentru TINEri și gazda evenimentului – Casa Limbii Române.
Fiecare instituție, dar și Primăria municipiului Ungheni, va anunța despre fiecare eveniment în parte, cu indicarea orei la care începe, pe paginile sale de facebook. Urmăriți-ne!