×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Activități realizate și rezultate obținute privind protecția mediului în Municipiul Ungheni

Proiect „Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră curată”
„Waste Free Rivers for a Clean Black Sea”

27 mai 2021

Pe data de 27 mai 2021, cu începere de la ora 10:00, a avut loc Conferința finală online în cadrul Proiectului „Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră curată”/eMS BSB457, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014 -2020.

Scopul Conferinței finale a fost să pună în atenția participanților și publicului larg activitățile realizate și rezultatele obținute pe întreaga durată de implementare a proiectului „Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră curată”.

În cadrul acestei activități de totalizare, au fost prezentate consecutiv rezultatele activităților realizate privind managementul, comunicarea, introducerea practicilor moderne de compostare și principiul 3R, cooperarea transfrontalieră pentru sensibilizarea publicului în ceea privind protecția râurilor și a mării și gestionarea modernă a deșeurilor. Este de remarcat că activitățile proiectului „Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră curată” au contribuit la informarea, sensibilizarea și  conștientizarea cetățenilor privind cauzele și efectele poluării mediului înconjurător, importanța protecției acestuia prin diverse forme: de colectare selectivă, reducere, reutilizare și reciclare a deșeurilor.

La Conferința finală s-au înregistrat și au participat 25 de persoane, reprezentanți ai autorităților publice locale, instituțiilor publice, mediului de afaceri și societății civile, ascultând cu interes informațiile însoțite de imagini relevante despre rezultatele obținute în cadrul proiectului care au condus la formarea unei atitudini pozitive și schimbarea în bine a comportamentului cetățenilor față de mediul înconjurător.

Prin implementarea Proiectului „Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră curată” au fost reconfirmate necesitatea reducerii poluării și importanța protecției mediului înconjurător. În acest scop, unghenenii, cu vârste și preocupări diferite, și-au dezvoltat capacitățile și s-au implicat activ în implementarea tuturor activităților planificate în cadrul acestui proiect, încât municipiul Ungheni a devenit un oraș mai puțin poluat și mult mai curat.

Poze de la Conferința finală vedeți aici.

Persoana de contact: Svetlana CIOBANU, Co-coordonator proiect

Telefon de contact: 0236 23668; e-mail: crdd_ungheni@yahoo.com