Ziua Victoriei și Ziua Europei sărbătorite la Ungheni

Written by admin on 9 mai 2018. Posted in Noutăți

Pe data de 9 mai 2018, municipiul Ungheni, alături de alte orașe și state din întreaga lume a marcat sărbătoarea păcii și a unității. Zeci de ungheneni s-au adunat în această zi în centrul orașului pentru a aduce un omagiu eroilor căzuți pe câmpul de luptă în timpul celui de-al doilea război mondial și pentru a celebra pacea și unitatea popoarelor europene.

Mesaje de felicitare, cuvinte de mulțumire și recunoștință au adresat cetățenilor și veteranilor prezenți la eveniment Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni, Excelența Sa Petru Lițiu, ministru-consilier, șeful Oficiului Consular al României la Ungheni, Igor Adjovschi, comandantul Centrului militar teritorial Ungheni și eleva Centrului de Excelență în Securitatea frontierei, Eugenia Ciobanu. Martor a consecințelor devastatoare și durerii provocate de război, veteranul Andrei Cucu a transmis un emoționant mesaj de felicitare unghenenilor. Veteranul de război și-a îndemnat concetățenii să se bucure de pace și să trăiască în bună înțelegere.

Pentru popoarele europene și pentru întreaga umanitatea ziua de 9 mai poartă o semnificație deosebită. Pe data de 9 mai 1945 s-a încheiat una dintre cele mai mari conflagrații mondiale, iar cu cinci ani mai târziu a fost pusă piatra de temelie a unității popoarelor europene, fiind considerată ziua de naștere a Uniunii Europene.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni