Ziua Internațională a copiilor sărbătorită la Ungheni

Written by admin on 3 iunie 2019. Posted in Fără categorie

De 1 iunie, micii ungheneni au avut parte de surprize frumoase, zâmbete și voie bună. Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Palatul de Cultură din Ungheni și Grupul de Inițiativă „ProUngheni” a pregătit și desfășurat un program cultural-artistic deosebit pentru copii, părinți și bunici. Prezenți la eveniment, Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni și Iulia Pancu, vicepreședintele raionului Ungheni au felicitat copii, dorindu-le frumoase realizări și o copilărie fericită.

Pentru o zi, Parcul Central din Ungheni s-a transformat într-o grădină a copilăriei, cu soare, muzică și multă bucurie. Atmosfera de sărbătoare a fost reîntregită de aspectul nou al parcului urmare lucrărilor de renovare executate recent de Primăria Ungheni.  Havuzul instalat în centrul parcului a atras micii vizitatori, iar scena teatrului de vară a adunat cei mai talentați copii, reprezentanți ai cluburilor artistice din municipiul Ungheni. „Parcul nostru se schimbă din an în an. Anul trecut, de Ziua Internațională a Copiilor, aici a fost inaugurat Orășelul copiilor „Micul Cluj”. Anul acesta am continuat cu alte lucrări de modernizare a parcului. Suntem acum pe scena unui frumos teatru de vară. Am improvizat și un amfiteatru. Copii au nevoie de o scenă, de spectatori, de aplauzele noastre. Astfel îi vom încuraja și îi vom motiva pentru lucruri frumoase, or tot ce facem îi vizează, în special, pe copii, care sunt viitorul nostru” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Programul de sărbătoare a inclus o gamă largă de activități cultural-artistice, creative și sportive. Au fost organizate și desfășurate competiții sportive la șah, dame, karate-do, tenis și minifotbal. Cele mai active familii și-au testat abilitățile de lucru în echipă  la concursul „La start cu familia”. Învingătorii au fost premiați cu diplome, medalii, cărți și alte cadouri.

Pentru iubitorii de artă au fost desfășurate concursuri de desen, ateliere de creație, expoziție a obiectelor hand-made. Deja al treilea an Grupul de Inițiativă „ProUngheni”, organizează de 1 iunie activități interactive pentru copii. Micuții au primit multe emoții pozitive participând împreună cu voluntarii la diferite jocuri, desen pe asfalt, activități de face – painting.

Din programul de agrement nu au lipsit caruselul, plimbările cu poneii și caii, tarabele cu jucării și dulciuri.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni