Ungheniul susține inițiativa globală „Ora pământului”

Written by admin on 21 martie 2018. Posted in Noutăți

Primăria municipiului Ungheni va susţine şi în acest an inițiativa globală ”Ora pământului”, prin stingerea iluminatului public stradal din oraş.

Pentru a marca acest eveniment, Primăria face apel către locuitorii de toate vârstele, instituţiile publice, companiile private din oraș, să participe într-un număr cât mai mare la eveniment, stingând lumina sau măcar reducând consumul de energie electric pe data de 24 martie, între orele 20.30 şi 21.30, în măsura în care acest lucru nu afectează siguranţa cetăţenilor și a edificiilor.

Totodată, în holul primăriei, între orele 18.30 şi 19.30. va fi organizat un concert la lumina lumânărilor, la care sunt invitați toți unghenenii.

Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

În fiecare an, în ultima zi de sâmbătă din martie, peste 7.000 de oraşe din peste 180 de ţări sting lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune pentru rezolvarea problemelor de mediu, cum ar fi schimbările climatice. Campania Earth Hour a devenit, din 2007 și până în prezent, cea mai mare acţiune voluntară de mediu din toate timpurile.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni