Ungheni. Deschiderea Taberei Internaționale de sculptură în piatră „Istorie, cultură și civilizație românească”

Written by admin on 9 august 2018. Posted in Noutăți

Miercuri, 8 august 2018, în Parcul Central din Ungheni a avut loc evenimentul de deschidere a Taberei Internaționale de sculptură în piatră „Istorie, cultură și civilizație românească”, organizată de Primăria Municipiului Ungheni, Republica Moldova, în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca, România. Ediția din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri și are ca scop recunoașterea și promovarea adevăratelor valori istorice și culturale prin evocarea trecutului și epocii contemporane românești.

Prezent la eveniment, Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni a adresat un mesaj de bun venit artiștilor dorindu-le succes în procesul de creație. Totodată, Alexandru Ambros a exprimat mulțumiri Primăriei municipiului Cluj-Napoca pentru suportul acordat în desfășurarea Taberei Internaționale de sculptură în piatră dedicată Centenarului Marii Uniri.

La deschiderea oficială a Taberei Internaționale de sculptură în piatră „Istorie, cultură și civilizație românească”  au participat reprezentanți ai administrației publice locale și raionale, a instituțiilor publice, Ludmila Guzun, președinta raionului Ungheni, Petru Lițiu, Șeful Biroului Consular la Ungheni, Natalia Iepuraș, administrator ZEL „Ungheni Business” dar și simpli cetățeni interesați de această artă. Pentru oaspeții prezenți la eveniment, micuții de la grădinița „Guguță” au pregătit un număr artistic.

În urma unui concurs au fost selectate 17 schițe de sculpturi care vor fi realizate în travertin. Comisia de jurizare a desemnat în vederea participării la Tabăra Internațională de sculptură în piatră „Istorie, cultură și civilizație românească”  artiști cu renume, precum: Dumitru Verdianu, Ion Zderciuc/originari din Ungheni, Valentin Vîrtosu, Nicolae Niță, Iurii Platon, Mihai Damian, Ruslan Tihonciuc, Victor Macovei, Ioan Grecu, Grigore Sultan (Republica Moldova), Vladlen Babcinețchi, Nicolae Ovidiu Popa, Iulian Cristea (România), Malin Malinov (Sofia, Bulgaria), Serghei Sbitniev (Ucraina), Parascovia Popa Donoi, originară din Republica Moldova (Irlanda) și Roman Rucikin (Sankt – Petersburg, Rusia). Artiştii plastici vor sculpta lucrările în Parcul Central din municipiul Ungheni, sub privirile publicului.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni