Unghenenii de Pretutindeni au donat cu drag pentru acasă! (foto)

Written by admin on 14 aprilie 2017. Posted in Știri

(Rezultatele campaniei de colectare de fonduri pentru implementarea proiectului  de renovare a Parcului Central din Ungheni)

Timp de trei luni, campania de colectare de fonduri „Cu drag pentru acasă”, a convins unghenenii de pretutindeni să contribuie financiar la implementarea proiectului „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central din orașul Ungheni”.

Astfel, în rezultatul unei mobilizări extraordinare a unghenenilor de acasă, dar și a celor de peste hotare, a fost colectată suma de 10.339 Euro, pe platforma online de colectare de fonduri, www.guvern24.md și 112.980,00 MDL pe contul proiectului.  Acest lucru a fost posibil grație implicării unghenenilor de pretutindeni. Pentru reabilitarea Parcului Central din Ungheni, și-au unit eforturile și au donat: unghenenii plecați peste hotare, agenții economici, angajați ai instituțiilor publice, profesori, educatori, părinții copiilor și elevilor din instituțiile de învățământ, organizațiile neguvernamentale, locuitori ai orașului Ungheni, cetățeni ai altor localități din țară, dar și cetățeni străini, care poartă în suflet amintiri frumoase despre orașul Ungheni.

Și geografia donatorilor este una variată. Au donat migranții ungheneni din Italia, Franța, Spania, Marea Britanie, România, SUA, Germania, Portugalia. „Momentul cel mai semnificativ al acestei campanii de colectare de fonduri este faptul că am reușit să aducem mai aproape de baștină unghenenii stabiliți cu traiul peste hotarele țării. Chiar dacă sunt departe de casă, ei au demonstrat că le pasă de ceea ce se întâmplă aici, de problemele și necesitățile orașului Ungheni”, a subliniat Liliana Tincu, director executiv al Asociației „Unghenenii de Pretutindeni”.

Metodele prin care cetățenii au donat au fost variate și accesibile pentru toți. Astfel, localnicii și migranții au avut posibilitatea să doneze într-un mod sigur și transparent pe platforma online www.guvern24.md. Pentru agenții economici și instituțiile care au dorit să facă transferuri pentru modernizarea parcului central din Ungheni a fost creat un cont bancar al proiectului. Donatorii care au transferat contribuții financiare pe contul proiectului sunt:  „Lukoil Moldova” Srl, angajații Spitalului raional Ungheni, angajații Î.M. „Apă Canal”, angajații Consiliului raional Ungheni, SRL „Javelin NA”, Camera de Comerț și Industrie, fil. Ungheni, SRL „Euroatlant”, ZEL „Ungheni – Business”, APS „CLIMALEX” SRL, SRL „Termo-Decor”, SA „FinComBank”, SRL „GROSMIH”, BC „EuroCreditBank” SA, SA „Cosînzeana” FC, ONG „Class, LT „A.Pușkin”,  Direcția generală finanțe Ungheni , SRL „Electro”, ICS „TDV-Group” SRL, ÎM „Ungheni-Vin” SA, SRL „VERSALUX”, SRL „Trasis-Lux”, Gornea Nila, SRL „Trans.Umbrela”, SRL „Uncom-Grup”, SC „NEOSERTRANS” SRL, SRL „NIZOR LUX”, II „Boicenco Iurie”, SRL „Finist”, SRL „Aledex-Info”, SRL „Conseurostil”, AO „Uniunea Conducătorilor Auto din RM”, Cabinetul Avocatului „Andrian Guzun”, SC „GANDELUX” SRL, II „Ludmila Becu”, SA „Comoditate”, SRL „NIVADEVI” SC, Nagherneac Ala Vasile. O mare parte dintre cetățeni au donat participând la evenimentele organizate în cadrul campaniei : ”Cinema Love”, „Trenuțul copilăriei”, „Turneul de minifotbal” organizat de JCI și Ion Poia, cumpărarea calendarelor oferite de LogosArt.

„Rezultatele acestei campanii sunt cu adevărat impresionante. Aducem mulțumiri tuturor donatorilor care nu au rămas indiferenți la apelul de a se implica în această campanie de colectare de fonduri. Apreciez mult susținerea Dvs. și îmi exprim recunoștința pentru cei care au contribuit fie cu sugestii, fie cu surse financiare pentru a reuși să reabilităm parcul central. Consider această campanie un adevărat test de solidaritate și unitate, în care unghenenii au demonstrat responsabilitate civică și dragoste față de orașul nostru. Împreună suntem parte a unei comunități și doar prin efort comun putem realiza lucruri frumoase în oraș. Totodată, vă îndemn să aveți toată încrederea că vom asigura transparența cheltuielilor pentru lucrările de reconstrucție și amenajare din Parcul Central. ” a menționat Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni.

Prima etapă a lucrărilor de reconstrucție a început. A fost contractată firma care va executa următoarele lucrări: pavarea aleii ce vine dinspre strada Cosmescu, instalarea corpurilor de iluminat, instalarea băncilor și a urnelor de gunoi. Pe termen lung, se preconizează reabilitarea și modernizarea întregului parc. Va fi amenajată intrarea în parc dinspre strada Decebal, va fi creat un teren de sport multifuncțional, un teatru de vară, un teren de joacă pentru copii, o cascadă.

În scopul asigurării calității lucrărilor de reabilitare a Parcului Central, Primăria orașului Ungheni încurajează cetățenii să se implice activ în monitorizarea implementării proiectului, ca în final să ne bucurăm cu toții de un parc modern în Ungheni.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni