Tinerii au fost cei ce au înfrăţit oraşele Ungheni şi Komsomolsk

Written by admin on 14 septembrie 2012. Posted in Știri

Unul dintre cele mai importante şi emoţionante momente din cadrul Zilelor oraşului Ungheni a fost semnarea Acordului de înfrăţire între Ungheni şi oraşul ucrainean Komsomolsk. Unghenenii au aflat că al optulea „frate” al urbei lor este cu 500 de ani mai tînăr decît Ungheniul, dar că se dezvoltă în ritmuri rapide şi e foarte interesat în colaborare şi comunicare.

Puţini însă ştiu că tinerii au fost cei ce au construit podul de prietenie între cele două localităţi.

Premizele semnării acordului respectiv au fost create încă în aprilie 2011, cînd, la invitaţia primarului de Komsomolsk, Serghei Suprun, şase elevi din liceele unghenene au participat la Forumul Internaţional „Slaveanski soiuz detskoi diplomatii”.

De notat că la acel Forum a fost semnată Rezoluţia cu privire la colaborarea pe viitor între oraşele Komsomolsk (Ucraina), Jodino (Belarus), Komsomolsk (Federaţia Rusă), Ungheni şi Orhei (R. Moldova). A fost întocmit şi un plan de activităţi pentru cinci ani, care cuprinde: forumuri internaţionale, seminare, tabere de vară, schimburi de experienţă.

Delegaţia din Ungheni a discutat cu reprezentanţii administraţiei publice locale din Komsomolsk şi, în consecinţă, a apărut ideea de a consolida relaţiile între cele două oraşe.

Într-un final, a fost semnat Acordul de înfrăţire, ceea ce va duce, cu siguranţă, la un parteneriat eficient, în beneficiul ambelor localităţi.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni