Start competițiilor transfrontaliere Ungheni – Novoselytsya

Written by admin on 2 noiembrie 2018. Posted in Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă, Noutăți

PRESS RELEASE

Două premii din trei pentru Ungheni – acesta a fost rezultatul competițiilor sportive transfrontaliere desfășurate în perioada 29 – 31 octombrie 2018 în orașul Novoselytsya, Ucraina. Competițiile au fost organizate în cadrul proiectului Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontaslieră modernă. Meciurile de la Novoselytsya au deschis șirul competețiilor transfrontaliere destinate promovării activităților sportive și consolidării colaborării dintre sportivii dintre cele două orașe.

Campionatele au debutat printr-o ceremonie de deschidere solemnă prin prezentarea participanților și stabilirea principiilor de joc. ”Aceste meciuri încununează finalizarea proiectului, fiind planificate în ultima etapa de implementare și sunt urmare a unor activități ample de promovare și informare a sportului și a modului săntătos de viață desfășurate atât în Novoselytsya, cât și în Ungheni. Vreau să vă doresc meciuri frumoase și rezultate pe potriva eforturilor depuse, dar mai ales – nu uitați că ceea ce ne leagă sunt activitățile și inițiativele comune. Astfel încât îmi pun marea speranță în faptul că aceste meciuri vor deveni tradiție pentru orașele noastre înfrățite”, a subliniat Maria Nikorych, Primarul Consiliului Orășenesc Novoselytsya.

Echipa de volei fete a liceului teoretic ”Gh.Asachi” a dat startul competițiilor, înregistrând un scor de 2:3 în favoarea echipei din Novoselytsya. Voleibaliștii școlii sportive municipale Ungheni au adus cupa câștigătorului acasă, cu scorul de 3:2. Echipa Clubului Municipal de Fotbal a încheiat competițiile devansând echipa amicală cu un scor de 5:3. Chiar dacă locurile au fost partajate conform rezultatelor obținute de sportivi, nimeni nu a simțit gustul înfrângerii. ”Partea frumoasă a acestor meciuri amicale este că toți se simt câștigători. În primul rând prin faptul că se stabilesc relații care durează în timp, dar și pentru că putem învăța unii de la alții. Sunt sigură că astăzi a fost stabilit începutul unei relații  pe termen lung”, a menționat Svetlana Ciobanu, coordonator comunicare, Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă.

Deși, meciurile au fost amicale, acestea s-au desfășurat conform standardelor internaționale de joc și de jurizare. Participanții au fost decorați cu diplome, iar deținătorii premiului întâi au primit cupele câștigătorilor.

Următoarele campionate amicale transfrontaliere vor avea loc la Ungheni, în perioada 23 – 25 noiembrie 2015, la probele baschet juniori, fotbal juniori și seniori, volei juniori fete.

Proiectul Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de cooperare teritorială a Parteneriatului Estic Moldova-Ucraina.

O galerie foto de la competițiile amicale transfrontaliere accesati mai jos.

Pentru mai multe detalii, Vă rugăm să contactați:

Oxana CIOBANU, asistent al managerului de proiect, Primăria municipiului Ungheni

Tel. de contact: +373 236 25309

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni