Soluții inovative pentru o curte modernă în centrul municipiului Ungheni

Written by admin on 28 martie 2019. Posted in Fără categorie

În curtea blocurilor de locuit de pe străzile Porumbescu 3, 5, 7 și Alexandru cel Bun 32 sunt în plină desfășurare lucrările de modernizare a infrastructurii curții blocurilor inițiate în toamna anului trecut. Aici au fost instalate 30 de bănci și 30 de urne de gunoi. Securitatea pe timp de noapte a cetățenilor și a bunurilor publice este asigurată prin instalarea a 51 de felinare și a unui sistem video de monitorizare. Pentru iluminarea curții se va utiliza energie electrică regenerabilă produsă de stația fotovoltaică cu capacitatea de 3,3 KW instalată pe acoperișul unuia dintre blocurile multietajate. Astfel, pe de o parte, se va reduce consumul energetic cu circa 20%, pe de altă parte, aceasta va contribui la ecologizarea mediului.

Problema lipsei parcărilor a fost soluționată prin amenajarea a 3 parcări cu cel puțin 60 de locuri. Urmare solicitării persoanelor cu dezabilități, au fost marcate și locuri de parcare corespunzătoare.

 „Până în prezent am reușit să executăm mai multe lucrări de reconstrucție și modernizare a curții blocurilor de locuit de pe străzile Porumbescu 3, 5, 7 și Alexandru cel Bun 32: au fost reparate capital accesele în curțile acestor blocuri, amenajate locuri de parcare, au fost pavate alei. Micii locuitori ai blocurilor se pot bucura de un teren de joacă, iar persoanele care duc un mod sănătos de viață pot profita din plin de terenul de fitness din curte. Sperăm ca implementarea acestui proiect să ducă la creşterea gradului de confort al populaţiei și a  atractivităţii curţii. Totodată, contăm pe implicarea Asociației de Locatari „Casa Modernă” în soluționarea altor necesități comune, or pentru asigurarea durabilității acestui proiect, participarea activă a cetățenilor este indispensabilă”, a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

În decursul următoarelor săptămâni urmează să fie efectuate lucrări de amenajare a spațiilor verzi din curtea interioară a acestor blocuri. „Au fost procurați puieți, pe care preconizăm să-i plantăm sâmbătă, pe data de 30 martie 2019.  În acest context,  invităm locatarii blocurilor din aceste curți să participe la lucrările de salubrizare și plantare a copacilor”,  a adăugat Alexandru Ambros.

La finele proiectului va fi organizat un târg – expoziție care va avea drept scop promovarea proiectelor comunitare, implementate în municipiul Ungheni.

Lucrările de reabilitare și modernizare a curții blocurilor de pe străzile Porumbescu 3, 5, 7, și Alexandru cel Bun sunt realizate în cadrul proiectului „Implicarea civică pentru un mediu sănătos în municipiul Ungheni”, finanțat de  Fondul Global de Mediu și implementat de Asociaţia Obştească „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă” (AO CRDD) în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni