Singura grădiniță incluzivă din Moldova- grădinița ”Guguță” din Ungheni desemnată ca cea mai bună practică

Written by admin on 25 noiembrie 2013. Posted in Știri

Singura grădiniță incluzivă din Moldova- grădinița ”Guguță” din Ungheni desemnată ca cea mai bună practicăCele mai bune practici ale Autorităților Publice Locale din Republica Moldova au fost premiate în cadrul unei ceremonii festive care a avut loc vineri, 22 noiembrie la Palatul Republicii. 50 de modele de proiecte din 39 localități au fost înscrise în Programul Bunelor Practici ale Autorităților Locale din Republica Moldova pentru anii 2011-2012, realizat anual de Institutul pentru Dezvoltate și Inițiative Sociale „Viitorul”.

Primăria orașului Ungheni a participat în cadrul acestui program cu 2 practici: ” Acces la educație incluzivă pentru 376 de copiii de vârstă preșcolară ” și ” Centrul de reabilitare şi orientare profesională pentru persoanele cu dizabilităţi”.

La categoria Buna Guvernare: participarea cetățenească și parteneriate comunitare de succes locul I i-a revenit practicii orașului Ungheni ” Acces la educație incluzivă pentru 376 de copiii de vârstă preșcolară”. Practica a fost cu atît mai mult apreciată, cu cît grădinița ”Guguță” din Ungheni este unica grădiniţă incluzivă din Republica Moldova.

Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros a participat la ceremonia de premiere unde i-a fost înmînat premiul mare pentru Autoritatea locală cu cea mai bună practică. ”Pînă la deschiderea acestei grădinițe copiii cu cerinţe  speciale de îngrijire şi educaţie se aflau într-o situaţie foarte dificilă. Ei  nu aveau acces la grădiniţele din oraş din cauza mai multor probleme. Primăria orașului Ungheni în parteneriat cu societatea civilă, agenţi economici şi cetăţeni şi cu suportul donatorilor în decembrie 2011 a deschis Grădiniţa de copii „Guguţă”, cu statut de grădiniţă incluzivă. Este prima şi unica grădiniţă de copii de acest tip din Republica Moldova.” a menționat Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni.

Cea de-a 2 practică ” Centrul de reabilitare şi orientare profesională pentru persoanele cu dizabilităţi” a fost înscrisă la categoria  Managementul performant al serviciilor publice locale, fiind menționată.

În cadrul ceremoniei un grup de copii de la grădinița ”Guguță” din orașul Ungheni au prezentat un moment artistic, încîntînd publicul spectator.

Programul Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale este un program realizat în Republica Moldova de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, cu sprijinul guvernului și Consiliului Europei. Programul are scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autorităţile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni