Servicii mai bune de alimentare cu apă potabilă pentru locuitorii din cartierul Ungheni Deal, municipiul Ungheni

Written by admin on 23 aprilie 2019. Posted in Apa Canalizare Ungheni, Fără categorie

Recent a fost finalizată construcția unei conducte de alimentare cu apă potabilă în Cartierul Ungheni Deal. Lucrările executate au avut drept scop asigurarea livrării  de apă potabilă, în regim continuu și la presiunea necesară consumatorilor din acest cartier. Astfel, peste 900 de locuitori ai Cartierului Ungheni Deal beneficiază acum de servicii îmbunătățite de alimentare cu apă potabilă. „Locuim aici de 36 de ani, dar nu am avut o presiune atât de bună la apă. Acum suntem mulțumiți și sperăm să se facă și alte schimbări pentru ca noi, locuitorii din acest cartier, să avem un trai mai bun” ne-a mărturisit doamna Liuba, locuitoare a cartierului Ungheni Deal.

Chiar și pe ultima strada, unde apa uneori nici nu ajungea, iar locuitorii trebuiau să aștepte până seara târziu apa în robinete, situația s-a îmbunătățit. „Lipsa apei ne crea disconfort. Pentru nevoile personale și gospodărești aduceam apă cu căldările de la alți vecini. Când am observat că presiunea apei a crescut am rămas mirată și plăcut surprinsă” ne spune doamna Maia, locuitoare a străzii Petru Movilă.

Cartierul Ungheni Deal este o zonă a municipiului Ungheni cu altitudine mai înaltă în raport cu zona de centru. În acest sector, unde predomină în mare parte casele la sol, presiunea apei în robinetele consumatorilor era scăzută. Pe de altă parte, rețelele existente de alimentare cu apă fiind învechite, prezentau un grad avansat de coroziune prin interior. Din această cauză se înregistrau pierderi de sarcină (presiune)”, a explicat Natalia Borș, reprezentant Î.M. „Apă – Canal” din Ungheni. Această problemă a fost soluționată prin construcția unei conducte cu lungimea de 960 m pe segmentul cuprins între stația de pompare de pe strada N. Iorga și conducta de alimentare cu apă de pe strada Găureni. Pentru executarea acestor lucrări au fost cheltuiți peste 300 mii lei.

Servicii mai bune de alimentare cu apă și canalizare vor fi asigurate și pentru locuitorii Cartierului Dănuțeni. „Îmbunătățirea serviciilor alimentării cu apă și canalizare pentru cetățenii municipiului Ungheni constituie un obiectiv prioritar care se regăsește în documentele strategice ale localități noastre. La moment avem în plină desfășurare un alt proiect, finanțat de Uniunea Europeană ce prevede reabilitarea a circa 12 km de apeduct, precum și extinderea a 5,4 km de rețea de apeduct și 5,6 km rețea de canalizare din cartierul Dănuțeni. În rezultatul implementării acestui proiect, circa 700 cetățeni vor fi conectați la sistemul de apă și 1500 la sistemul de canalizare” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni