Sărbătorile Naționale marcate la Ungheni

Written by admin on 1 septembrie 2017. Posted in Știri

ziua orasului Ungheni„Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară” – Mihai Eminescu.

La sfârșitul lunii august în municipiul Ungheni, la fel ca și în toată țara, în mod tradițional,au fost marcate Sărbătorile Naționale: Ziua Independenței și Limba noastră.

Pe data de 27 august 2017 florile recunoștinței au fost depuse la monumentul ”Troița Martirilor Neamului”. La eveniment au participat autoritățile publice locale și raionale, instituțiile publice de stat și simpli cetățeni ai municipiului Ungheni. Prezent la mitingul dedicat Zilei Independenții Republicii Moldova, Alexandru Ambros primarul municipiului Ungheni a menționat că „Ziua Independenţei – 27 august este sărbătoarea care inspiră în sufletele miilor de compatrioţi speranţele schimbării în bine a Republicii Moldova. Noi suntem cei care putem contribui la restabilirea relaţiilor sociale deteriorate, putem face viaţa noastră mai frumoasă, şi trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru soarta ţării, să consolidăm instituţiile democratice şi să conlucrăm pentru  bunăstarea poporului nostru. Şi astăzi, fiecare dintre noi în mod individual, precum şi prin efortul întregului popor contribuim la îmbunătățirea nivelului de trai şi viitorului Moldovei”.

Un recital de cântec și poezie dedicat limbii române a fost prezentat de elevii Liceului Teoretic „Ion Creangă” pe data de 31 august 2017, de Sărbătoarea Națională „Limba Noastră”. La bustul Marelui poet al neamului, Mihai Eminescu, au fost recitate versuri și exprimate gânduri de admirație, respect și dragoste pentru comoara cea mai de preț a unui popor – limba maternă.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni