Reparația străzilor și acceselor în curțile blocurilor de locuit din Ungheni în plină desfășurare

Written by admin on 10 august 2018. Posted in Noutăți

Strada Vlad Țepeș

În acest an Primăria municipiului Ungheni a lansat un nou proiect de reconstrucție și modernizare a mai multor străzi și accese în curțile blocurilor de locuit din oraș. În urma executării acestor lucrări unghenenii se vor alege cu încă cel puțin 5 străzi reparate capital și cu mai multe curți a blocurilor de locuit amenajate.

Încă două străzi din municipiul Ungheni reparate capital

Recent au fost reparate două străzi din centrul orașului. Este vorba de strada Musatov și strada Vlad Țepeș. Pe aceste străzi a fost reparat capital învelișul asfaltic, au fost pavate trotuarele și amenajate accesele în curțile caselor de locuit. De asemenea, a fost reparată și porțiunea străzii Vasile Alecsandri cuprinsă între strada Romană și strada Vlad Țepeș.

Problema locurilor de parcare din această zonă a fost soluționată prin amenajarea unei parcări spațioase în preajma Centrului Medicilor de Familie.

Pentru reparația străzilor Musatov, Vlad Țepeș și o porțiune a străzii Vasile Alecsandri a fost alocată suma de 2,3 mln lei.

Lucrări de reparație se execută și pe alte străzi din Ungheni

La moment se desfășoară lucrări de reparație a străzilor Grigore Ureche, Miron Costin și Ciprian Porumbescu. Pe aceste străzi au fost instalate bordurile și au fost pregătite trotuarele pentru lucrări de construcție capitală. Potrivit responsabilului tehnic, imediat după pavarea trotuarelor va fi executată reparația învelișului asfaltic al acestor străzi.

Se muncește intens și la reparația străzii Decebal, pe tronsonul cuprins între strada Romană și strada Națională. Pe această porțiune vor fi executate lucrări de reparație capitală a trotuarelor și de asfaltare a străzii.

În municipiul Ungheni va fi amenajată o Curte Model

În scurt timp, locatarii blocurilor de pe străzile Porumbescu 3, 5, 7 și Alexandru Cel Bun 32 vor beneficia de o curte model. Aici se preconizează executarea lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii, condițiilor de trai, odihnă și agrement.

Săptămâna trecută au început deja lucrările de construcție și amenajare a curților interioare de pe străzile Porumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32. Astfel, vor fi pavate trotuarele, va fi reabilitat drumul de acces în spațiul interior al curții și amenajate 3 parcări. Pentru micii locuitori ai acestor blocuri multietajate vor fi amenajate câte un teren de joacă și de fitness. „Amenajarea unei curți model a blocurilor de locuit este o idee mai veche, care în scurt timp, cu sprijinul partenerilor polonezi va fi realizată. Totodată, în procesul implementării proiectului contăm pe ajutorul și implicarea locuitorilor de pe aceste străzi, cărora le va reveni un rol important în salubrizarea, îngrijirea spațiilor verzi și păstrarea bunurilor publice instalate aici. Sperăm să fie un proiect de succes și o bună practică ce va putea fi replicată și în celelalte cartiere din municipiul Ungheni” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Amenajarea curților blocurilor de locuit de pe aceste străzi se realizează în cadrul proiectului „Implicarea Civică pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în municipiului Ungheni” cofinanțat de către programul Polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone prin intermediul Fondului de Solidaritate al Poloniei.

Concomitent au demarat lucrări de reparație capitală a acceselor curților blocurilor de locuit de pe strada B.P. Hajdeu 8, 8A, 10, 12 și de pe strada Boico 3, 5, 7 11. De asemenea, va fi reparat și accesul spre grădinița nr. 47 dinspre strada Boico și va fi amenajat un spațiu pentru parcare.

Potrivit primarului municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, pentru anul 2018 se prevede și reparația acceselor în curțile blocurilor de locuit de pe străzile: Vasile Lupu 1 și 3, Eminescu 28, Națională 25, 27, 33 și 43, Boico 9.

În a doua decadă a lunii august vor fi inițiate lucrările de reparație a accesului spre Centrul Medicilor de Familie din Cartierul Dănuțeni.

Amintim că, reţeaua de drumuri din oraşul Ungheni este de circa 150 km pe intravilanul oraşului. Partea de străzi cu suprafaţă asfalt este de circa 78 km, restul sunt drumuri in varianta albă.  În ultimii ani au fost  reparate capital mai multe străzi importante din Ungheni printre care: B.P.Hajdeu, Bernadazii, G. Crestiuc, M. Eminescu, strada V. Alecsandri, o porțiune a străzii Alexandru cel Bun și a străzii Romană, Ștefan  cel Mare, etc, reparația străzilor fiind unul din obiectivele prioritare a autorității locale.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni