Raport săptămînal cu privire la activitatea ÎM ”Servicii Comunale Ungheni” pe perioada 10.06.2013 – 16.06.2013

Written by admin on 18 iunie 2013. Posted in Î.M. ”Servicii Comunale Ungheni”, Rapoarte de activitate

  1. S-a salubrizat teritoriile Taberei de odihnă a copiilor, străzile Ștefan cel Mare, Națională, Eminescu, V.Micle, Alexandru cel Bun;
  2. Au fost evacuate crengile căzute în urma ploilor și vîntului puternic din ultima perioadă. Vineri spre sîmbătă s-au prăvălit din rădăcină cîțiva arbori de vișin și cireș. Pagube material nu au fost înregistrate.
  3. De către Primăria or. Ungheni au mai fost achiziționate 900 de flori anuale și multianuale. Toate au fost sădite în zona centrală a orașului și în scuarul ”Grigorii Vieru”. Totodată au continuat furtrile de flori din vazoane și clumbe. Pînă la moment nu au fost identificați răufăcătorii.
  4. A continuat curățarea fîntînilor și gropilor de acumulare a apelor pluviale de pe str. Romană. S-a depistat unele nereguli la construcția canalizării pluviale. Cînd s-a construit această porțiune de canalizare, încă pe timpurile Uniunii Sovetice, țeava centrală de evacuare nu a fost spartă în toate fîntînile. Deaceea porțiunea de drum din fața Centrului Medicilor de Familie se deteriora așa de des. Au început lucrările de lichidare a acestor defecțiuni: se curăță totalmente fîntîna, se sparge țava de 1200 mm și se betonează fundul la fîntînă.
  5. S-au executat lucrările de planare a drumului de pe str-la T. Arghezi cu adăugarea resturilor de construcții de la demontarea trotuarelor și carosabilului din oraș. Cu autogreiderul s-a pregătit drumul de pe stradela Iașului pentru a acoperi această porțiune cu pietriș.
  6. S-a continuat cositul ierbei pe gazoanele din oraș.
  7. În comun cu Institutul de Proiectări, s-a coordonat cu serviciile din teritoriu, proiectul cu privire la modernizarea iluminatului stradal în or. Ungheni, care are ca scop reducerea consumului de energie electrică la iluminatul stradal și exstinderea acestuia în zonele neacoperite cu iluminatul de noapte.
  8. Intreprinderea a acordat servicii de salubrizare și supraveghere tehnică la desfășurarea evenimentului cultural- distractiv ”ORANGE-CINEMA”, petrecut în Piața Primăriei or. Ungheni  pe 15 iunie 2013.

AVIZ:

1. Conform datelor Centrului de Medicină Preventivă, apa în lacul Delia și rîul Prut este foarte poluată. Rugăm locuitorii orațului să se abțină de la scăldatul în bazinele acvatice din oraș și în rîul Prut.

2. În legătură cu ploile abundente din ultima perioadă s-au mărit cazurile de cădere a crengilor de pe arborii din oraș. Rugăm conducătorii auto să nu parcheze autoturismele sub copaci, pilon și sub liniile rețelelor electrice.

3. Întreprinderea angajează conducători auto, tractoriști, electricieni autorizați, constructori, măturători, hamali, lucrători necalificați. Salarii de la 1800 pînă la 3000 de lei cu tot pachetul de asigurări sosiale, acordarea lemnelor de foc la un preț redus. Angajaților din satele învecinate li se va pune la dispoziție transport gratis pentru navetele la serviciu.

Tags: ,

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni