CONCURSUL IDEILOR DE PROIECTE DEMONSTRATIVE

Written by admin on 21 septembrie 2017. Posted in Știri

PROIECTUL „ ÎMPREUNĂ PENTRU ADAPTAREA LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE”

CONCURSUL IDEILOR DE PROIECTE DEMONSTRATIVE

„ MĂSURI ȘI SOLUȚII ENERGETICE PRIETENOASE CLIMEI ”

MOTTO CONCURS: Alege să fii promotor al reducerii efectelor negative ale schimbărilor climatice !

ANUNŢ

Primăria municipiului Ungheni lansează concursul ideilor de proiecte demonstrative cu tema „Măsuri și soluții energetice prietenoase climei” în cadrul proiectului ”Împreună pentru adaptarea la schimbările climatice”,  finanțat de Ambasada Republicii Lituania în Republlica Moldova.

Ai o idee inovativă de utilizare rațională și economisire a surselor de energie pentru atenuarea și reducerea efectelor negative ale schimbărilor climatice? Faci parte dintr-un grup de inițiativă sau de elevi/tineri inventatori din cadrul unui liceu sau colegiu din municipiul Ungheni și ai talent să-ți exprimi ideile tale inovative prin intermediul machetelor  și/sau  desenelor tehnice? Te invităm cu drag să să participi la concurs !

  1. Ce reprezintă Concursul „Măsuri și soluții energetice prietenoase climatului”?

Concursul „Măsuri și soluții energetice prietenoase climei” va fi organizat în perioada 11 – 25 septembrie 2017 și are ca scop stimularea creativităţii și inovației copiilor și tinerilor privind utilizarea rațională și economisirea surselor de energie pentru atenuarea și reducerea efectelor negative ale schimbărilor climatice. Concursul își propune să crească gradul de conștientizare a copiilor și tinerilor privind schimbarea de atitudine și comportament când utilizează sursele de energie, să promoveze cele mai bune idei de proiecte privind economisirea energiei în viața de zi cu zi prin acțiuni concrete și experimente practice.

  1. Cine poate participa la concurs?

La concurs  sunt invitați să participe copii și tineri talentați,  cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, care învață în liceele și colegiile din municipiul Ungheni.

  • Ce prezintă  ideile de proiecte demonstrative?                                                                                                                          Ideile de proiecte demonstrative ale  tinerilor inventatori din Ungheni, privind utilizarea rațională și economisirea surselor de energie pentru atenuarea și reducerea schimbărilor climatice, vor fi  exprimate  prin  intermediul unor  machete  și/sau  desene tehnice.  Ideile de proiecte demonstrative prezentate  la concurs  sunt  rezultatul  muncii  individuale sau colective a unui grup restrâns de elevi (între 3 și 5 elevi), consultați și asistați de profesori. Se  prezintă  o Fișă de prezentare a  ideii de proiect demonstrativ completată. Formularul  Fișei de prezentare a  ideii de proiect se solicită de la organizatotii concursului.
  1. Cum şi unde se depun ideile de proiecte?

Fișa  ideii de proiect completată personal  sau  în numele unui grup de elevi  însoțită de  machete și/sau   desene tehnice se depune la adresa : mun. Ungheni, str. Naţională 7, bir. 205 sau vor fi expediate la adresele de e-mail: primaria.ungheni@gmail.com, lilitincu@yahoo.com (tel.: 236 2 74 39). Data limită: 25 septembrie 2017.

  1. Care sunt criteriile de selectare a ideilor de proiecte demonstrative ?

Cele mai bune idei de proiecte demonstrative, descrise clar și laconic în fișele de prezentare a  ideilor de proiecte, însoțite de machete și/sau desene tehnice, trebuie:

  1. să abodreze tema concursului
  2. să fie originale și inovative
  3. să reflecte viziunea referitor la acțiunile și măsurile de  atenuare și reducere a efectelor negative ale schimbărilor climatice
  4. Cum şi unde vor fi prezentate rezultatele concursului?

Rezultatele Concursului ideilor de proiecte demonstrative  „Măsuri și soluții energetice prietenoase climei” vor fi prezentate și promovate  la Conferința Regională cu tema „ Contextul local, regional, național și global privind efectele negative ale schimbărilor climatice” care va avea loc la sfârșitul lunii septembrie  2017. În Holul Primăriei municipiului Ungheni, cu acest prilej, va fi  vernisată o expoziție a celor  mai reușite lucrări prezentate la concurs.

Persoana de contact: Svetlana CIOBANU, manager de proiect

Telefon: 236 23668; E-mail: crdd_ungheni@yahoo.com

Descarcă Fișa de prezentare a ideii de proiect

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni