Proiectul „Colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în orașul Ungheni” – în plină desfășurare

Written by admin on 5 octombrie 2017. Posted in Noutăți

05 octombrie 2017, Municipiul Ungheni

COMUNICAT DE PRESĂ

În municipiului Ungheni este în plină derulare Proiectul „Colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în orașul Ungheni”, finantat de Agenția Slovacă pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională Bratislava, Republica Slovacă și implementat de Primăria municipiului Ungheni.

Scopul principal al proiectului „Colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în orașul Ungheni” este îmbunătățirea colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice și reducerea impactului negativ asupra mediului.

Pentru atingerea scopului  acestui proiect au fost planificate pregătirea unui punct de depozitare și preluare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice , achiziționarea de containere pentru stocarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice de dimensiuni mici (becuri, acumulatori, baterii uzate) și  containere pentru depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice de mari dimensiuni (monitoare pe calculator, televizoare, radiouri, frigidere, mașini de spălat), achiziționarea unei camionete pentru transportarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la populație la punctul de depozitare, desfășurarea unei campanii de informare  a populației cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Punctul de depozitare și preluare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cu o suprafață de 120 m, a fost deja pregătit în conformitate cu toate condițiile de siguranță și  urmează să fie echipat cu containerele necesare.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice vor  fi transportate de la cetățeni și întreprinderi și stocate temporar în acest punct de depozitare, apoi deșeurile de echipamente electrice și electronice vor fi livrate către reciclatorii specializați. Procesul de colectare și transportare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice va fi asigurat de către întreprinderea municipală specializată „ AVE-Ungheni” conform unui program special.

Recent a fost dat startul Campaniei de informare și conștientizare a populației cu privire la necesitatea și importanța colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, care urmărește să contribuie la reducerea cantității de deșeuri de echipamente electrice și electronice în municipiul Ungheni și localitățile limitrofe. În curând vor fi achiziționare camioneta și containerele speciale pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice de dimensiuni mari  și mici, echipamente extrem de necesare pentru soluționarea problemei deșeurilor de echipamente electrice și electronice în municipiul Ungheni.

Pentru mai multe informații, telefoane de contact:
236 2 36 68; 236 2 53 09

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni