Primăria Sectorului 5 București va finanța reabilitarea Centrului Cultural Multifuncțional din Ungheni

Written by admin on 15 noiembrie 2018. Posted in Noutăți

Pe data de 25 octombrie 2018 Consiliul Local al Sectorului 5 București a aprobat Acordul de Finanțare dintre Primăria Sectorului 5 și Primăria municipiului Ungheni pentru „Reabilitarea Centrului socio-cultural Multifuncțional din Municipiul Ungheni”.

„Sunt extrem de bucuros că, în contextul Anului Centenarului, am avut posibilitatea să venim în sprijinul dumneavoastră în scopul modernizării infrastructurii socio-culturale prin diversificarea și îmbunătățirea serviciilor publice și creșterea nivelului de socializare a locuitorilor municipiului Ungheni, acesta fiind un prim pas în consolidarea relațiilor de colaborare și a legăturilor de prietenie dintre autoritățile administrative pe care le reprezentăm” se menționează în scrisoarea semnată de primarul Sectorului 5 București, Daniel Florea.

Suportul financiar în mărime de 1 000.000 RON oferit de Primăria Sectorului 5 București este destinat continuării lucrărilor de renovare și dotare a Centrului Cultural Multifuncțional din cartierul Berești, a cărei reconstrucție a început în anul 2017 în cadrul unui proiect finanțat de Fondul de Solidaritate al Poloniei.

Urmare a lucrărilor de reconstrucție clădirea Clubului din Cartierul Berești a fost reparată capital, suprafața acesteia fiind extinsă. De asemenea, a fost renovat acoperișul, schimbate geamurile, a fost instalat un sistem autonom de încălzire și construite grupuri sanitare. La moment aici se execută lucrări de reparație interioară.

„În curând cetățenii orașului nostru, mai cu seamă locuitorii cartierelor Berești și Vasilica vor beneficia de un Centru Cultural Multifuncțional modern. Sperăm ca acest loc să devină un spațiu atractiv pentru copii, tineri și pentru toți cei care doresc să-și petreacă timpul frumos, practicând activități artistice, sportive, de lecturare. Construcția a unui astfel de edificiu la periferia orașului a fost posibilă grație contribuției partenerilor de la Fondul de Solidaritate al Poloniei, a Consiliului Raional Ungheni, dar și a prietenilor noștri de la Primăria Sector 5 București, cărora le exprimăm toată recunoștința și gratitudinea pentru deschidere și suportul oferit” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

După finisarea lucrărilor de reparație interioară în incinta Centrului Cultural Multifuncțional care va purta numele „Regina Maria”,  va fi amenajată o sală de bibliotecă, o sală multifuncțională, o sală-galerie, spații pentru desfășurarea cluburilor pe interese, o sală sportivă, dar și un centru de asistență medicală. Tot aici vor fi biroul polițistului de sector și oficiul poștal.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni