Pe Ambasadorul SUA în R.Moldova l-a încălzit căldura unghenenilor

Written by admin on 13 februarie 2012. Posted in Știri

Ambasadorul SUA în Ungheni, Alexandru Amros„Cunoştinţa cu Republica Moldova nu ar fi fost completă fără a vizita Ungheniul”, a declarat  Excelenţa Sa Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în R. Moldova, William H. Moser, în cadrul vizitei sale la Ungheni, pe 8 februarie curent.

„E minunat că mă aflu astăzi la Ungheni, căci unul dintre scopurile mele este să ies în afara Chișinăului cît mai des. Pentru mine, ca ambasador al SUA în R.Moldova, este important să aud punctele de vedere ale tuturor reprezentanţilor societății din țara în care mă aflu”, a mai spus dînsul.

Într-o atmosferă călduroasă, la o ceaşcă de cafea, gazdele, în frunte cu primarul Alexandru Ambros, i-au făcut cunoștință înaltului oaspete cu situația socio-economică a orașului Ungheni. În prezentarea sa, Alexandru Ambros a ținut să accentueze punctele forte ale localităţii, precum și să remarce că relațiile moldo-americane sînt de succes la Ungheni.

Primarul a adus drept exemplu activitatea Colțișorului american de la biblioteca publică „Dimitrie Cantemir”, acordurile de colaborare ale Ungheniului cu orașele americane Winston-Salem și Mankato.

Ambasadorul, la rîndul său, s-a arătat interesat de relațiile orașului Ungheni cu orașul Iași, de  activitatea Zonei Economice Libere „Business-Ungheni”. În acest context, oficialul a salutat oferirea unor oportunităţi de angajare în cîmpul muncii atît locuitorilor din orașul Ungheni, cît şi din regiunile suburbane. Nu s-a trecut cu vederea nici un alt subiect: conlucrarea administrației publice locale cu cea centrală. Primarul de Ungheni a subliniat că poziția autorităţilor locale este una constructivă, și nu „de supărare că nu ajung fonduri”, mai ales că se înţelege foarte bine care este situația reală din ţară.

Totodoată, Alexandru Ambros a punctat: „Noi ne-am dori mai multă autonomie, adică transferurile de la centru spre regiuni să fie direct proporționale cu  potențialul economic al unei sau altei localități. Aceasta ar fi un bun stimulent pentru activitatea noastră de mai departe”.

Imediat după întrevederea cu primarul de Ungheni, William H. Moser a declarat că prima impresie a fost una bună. Totodată, dînsul a recunoscut că l-a impresionat, chiar din primele zile ale alfării sale în Repubica Moldova, din toamna anului trecut, căldura şi generozitatea moldovenilor.

Primarul de Ungheni, la rîndul său, a menţionat că, după această vizită a înaltului oaspete american, speră la o dinamizare a relaţiilor dintre oraşul Ungheni şi cele două localităţi surori din SUA: Winston-Salem şi Mankato.

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni