Opt străzi renovate în Cartierul Dănuțeni !

Written by admin on 1 august 2017. Posted in Știri

Săptămâna trecută un grup de locuitori ai cartierului Dănuțeni au transmis cuvinte de mulțumire în adresa Primăriei municipiului Ungheni pentru renovarea mai multor străzi din acest cartier. Drumuri mai bune, acces sigur pentru vehicule și autospeciale, copii fericiți plimbîndu-se cu bicicletele, cetățeni bine-dispuși sunt doar câteva impresii împărtășite de locuitorii din această zonă după reparația străzilor.

„De când ne-am mutat cu traiul în acest cartier, drumurile ne-au dat mari bătăi de cap. Era imposibil ca să intre aici mașina de colectare a gunoiului, sau de curățire a canalizației. Ne-am propus cu vecinii să adunăm bani pentru a repara strada pe cont propriu. Acum doi ani în urmă, la întâlnirile locuitorilor cu primarul orașului, ni s-a promis că și aceste străzi vor fi reparate. Domnul primar ne-a promis și s-a ținut de cuvînt. Îi aducem mulțumiri pentru că ne-a făcut stradă frumoasă”  ne spune doamna Emilia, locuitoare a străzii Crihan.

„Suntem mulțumiți de faptul că autoritățile au reparat și aceste străzi. Se circulă mai bine pe drumurile noi. Vizavi avem un vecin în scaunul cu rotile, acum e mult mai ușor și pentru el să iasă din ogradă” ne spune o altă locuitoare de pe strada Trandafirilor din același Cartier.

Cu referire la renovarea străzilor din cartierul Dănuțeni, Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni a afirmat că lucrările de reparație a unor străzi din acest cartier, inițiate la începutul lunii iunie, sunt de fapt o continuitate a lucrărilor de reparație a drumurilor în variantă albă începute în 2015. „Paralel cu lucrările de reparație a străzilor Alexandru cel Bun din centrul orașului și a străzii Ghenadie Crestiuc din cartierul Tinereții, au fost inițiate și lucrări de reparație a unor străzi din cartierele periferice ale municipiului Ungheni. Drumurile din aceste cartiere erau impracticabile, iar reparația acestora era o necesitate indiscutabilă, atât pentru asigurarea confortului cetățenilor care locuiesc aici, cât și pentru accesul vehiculelor și a transportului serviciilor publice ” a remarcat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Până în prezent au fost executate lucrări de reparație pe următoarele străzi: Crihan, Doina Aldea – Teodorovici, Trandafirilor, Cazacu, Doncev, Ion Aldea – Teodorovici, Moruzzi și Independenței pe o lungime de circa 3,6 km cu o suprafață de aproximativ 13 mii m². Conform contractului de antrepriză, costul lucrărilor de reparație a acestor străzi este estimat de circa 1,8mln. lei alocați din Fondul Rutier și contribuție din bugetul local.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni