Noi proiecte cu municipiul Cluj-Napoca

Written by admin on 11 iunie 2018. Posted in Noutăți

O relaţie de înfrăţire între orașe poate crea un mediu ideal în care să se dezvolte noi proiecte de cooperare. Schimbul de experienţă, precum şi reflecţia comună pe teme specifice ne poate ajuta să găsim soluţii sau să aducem îmbunătăţiri.

Recent o delegație din partea Primăriei municipiului Ungheni au revenit de la Cluj, unde au sărbătorit împreună cu clujenii Zilele Clujului, dar cel mai important este că unghenenii s-au întors acasă cu noi idei de proiecte ce urmează a fi implementate în perioada imediat următoare. Această vizită la Cluj în perioada 16 – 20 mai 2018 a avut mai multe obiective, precum preluarea bunelor practici, promovarea valorilor și tradițiilor moldovenești și agrearea asupra planurilor de viitor în cadrul relațiilor de înfrățire. Participarea delegației de la Ungheni la Conferința Internațională a Clusterilor din Transilvania desfășurată la Cluj a contribuit la clarificarea mai multor aspecte privind funcționalitatea clusterelor. Acest schimb de experiență va sta la baza instituirii primului cluster la Ungheni, planificat a fi creat în cadrul subproiectului „Modernizarea infrastructurii pentru dezvoltarea mediului de afaceri în mun. Ungheni”, finanțat de Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală.

În cadrul întâlnirilor cu reprezentanții autorităților clujene au fost discutate mai multe idei de proiecte care ar putea fi realizate printr-o colaborare dintre cele două orașe înfrățite. Primăria Municipiului Cluj-Napoca va continua să sprijine financiar proiectul „Reabilitarea Parcului central din municipiul Ungheni”, etapa a treia și va susține un nou proiect la Ungheni care își propune să organizeze o Tabără de sculptură dedicată Centenarului Marii Uniri. „Vizita la Cluj a fost foarte productivă, chiar dacă a avut loc în cadrul Zilelor Clujului. Relațiile de înfrățire a Ungheniului cu municipiul Cluj-Napoca sunt deosebite, fiindcă au dat deja roade de care se poate bucura fiecare unghenean. Este vorba de amenajarea orășelului copiilor „Micul Cluj” în Parcul Central din Ungheni cu sprijinul financiar al primăriei municipiului Cluj-Napoca” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni. 

De Zilele Clujului câțiva meșteri populari din Ungheni și-au demonstrat măiestria și au participat la expoziția meșterilor populari cu lucrări extraordinare. Clujenii au gustat sarmale de la Ungheni și au admirat evoluarea deosebită a ansamblului de dans popular „Struguraș” din municipiul Ungheni.

Reamintim că Primăria municipiului Ungheni este înfrățită cu 16 orașe din întreaga lume. Primăria municipiului Cluj-Napoca, în baza Înțelegerii de Cooperare din 2016 a sprijinit financiar proiectul „Reabilitarea Parcului central din municipiul Ungheni” cu suma de 100.000 Euro.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni