Municipiul Ungheni reprezentat la Startup Europe Summit 2019

Written by admin on 29 martie 2019. Posted in Fără categorie

În perioada 21- 22 martie 2019, Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni a avut onoarea, la invitația primarului municipiului Cluj – Napoca, Emil Boc, să participe la Startup Europe Summit 2019.

Evenimentul reprezintă un important congres al antreprenorilor europeni și a fost găzduit în acest an de municipiul Cluj-Napoca din România recunoscut de Comisia Europeană ca un hub de tehnologie în plină dezvoltare. Tema din acest an a congresului a fost „Digital Single Market”. Peste 400 de persoane de pe tot continentul european, participanți la Startup Europe Summit 2019 au discutat despre fondurile europene și alocarea acestora pentru digitalizare și inovare.

„Sunt bucuros pentru că am avut onoarea să particip la un eveniment atât de important din punct de vedere al progresului în sfera inovațiilor, al antreprenorialului și al edificării orașelor inteligente. În cadrul Summitu-lui a fost abordată tematica „startup-urilor”. Participanții au împărtășit din experiența lor în ceea ce privește crearea incubatoarelor și dezvoltarea afacerilor în sfera inovațiilor, identificarea „ingredientului unic” pentru specializarea strategică a orașelor, precum și stabilirea unei strânse cooperării între orașele europene. În acest context, vreau să menționez că în municipiul Ungheni avem un mediu favorabil pentru dezvoltarea „startup – urilor”. Ungheniul ar putea să reprezinte un „startup” pentru industria vinului. Aceasta ar însemna dezvoltarea unui lanț de creștere a materiei prime de calitate, etapa de producere a vinului, păstrare, comercializare și promovarea culturii vinului ca parte a unei rețele de turism” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni a mai adăugat că, prin proiectele care sunt sau urmează a fi implementate în municipiul Ungheni se încearcă dezvoltarea și implementarea ideii de „Smart – City”, ceea ce ar însemna „oraș inteligent”.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni