Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorilor naţionale: Ziua Independenţei Republicii Moldova și „ Limba noastră”

Written by admin on 27 august 2017. Posted in Știri

ziua orasului UngheniStimați concetățeni,

În acest an Republica Moldova marchează 26 de ani de la proclamarea Independenței.  Ziua Independenței este o adevărată sărbătoare națională care semnifică aspirațiile poporului nostru la autodeterminare și libertate. Datorită mișcărilor de renaștere națională, democrația, suveranitatea, independența și integritatea teritorială au devenit valori supreme naționale.

Stimați ungheneni,

După Ziua Independenței, tradițional la 31 august, în Republica Moldova se consemnează încă o sărbătoare națională – „Limba noastră”. Cu acest prilej în numele Primăriei mun. Ungheni  vă transmit  un mesaj de felicitare și vin cu îndemnul de a cinsti limba pe care o vorbim ea fiind tezaurul cel mai de preț pe care – l moștenesc copii de la părinți.

Limba stă la fundamentul unei culturi. Pe ea se clădesc valorile unui neam. Nu există  cultură, civilizație, istorie, literatură, știință fără limbă.  Avem o limbă frumoasă, melodioasă, dulce, cântată și glorificată de marii poeți ai neamului nostru.

Dragi ungheneni,

Fie ca aceste sărbători să trezească în sufletele fiecărui din noi sentimentul de solidaritate, demnitate și respect față de trecutul istoric, valori naționale, țară și neam.

Felicitări tuturor și vă doresc lumină în suflet, sănătate, bucurie și prosperare.

Cu respect,

Primarul municipiului Ungheni,

Alexandru Ambros.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni