Mai multe curți ale blocurilor de locuit din Ungheni sunt în reparație capitală

Written by admin on 9 august 2019. Posted in Fără categorie

În municipiul Ungheni continuă implementarea proiectului de reabilitare a căilor de acces în curțile blocurilor de locuit. Până în prezent au fost reparate curțile de pe străzile Maria Cibotaru 88, Barbu Lăutaru 12, Națională 31 și 43, Romană 7, 9, 26/1 și 26/2. Aici au fost reparate capital căile de acces, reconstruite trotuarele și amenajate parcări. Este pe ultima sută de metri reparația curții blocului de pe strada Boico 2.

În paralel, au demarat lucrările de reabilitare a lotului de curți incluse în etapa 2. Se instalează bordurilor în curțile de pe străzile M. Eminescu 65, Decebal 10 și 36,  Națională 10 și Feroviară  27. Săptămâna aceasta au fost inițiate lucrările de reparație și în curțile de pe străzile Grigore Ureche 1, 1A și Cosmescu 3.

Potrivit specialiștilor în construcție, acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de reconstrucție a drumurilor și curților din orașul Ungheni. În unele curți nu s-a intervenit cu reparații de când au fost construite, adică, de cel puțin 40 ani.

Locuitorii blocurilor unde au fost finalizate lucrările afirmă că situația s-a îmbunătățit considerabil, iar curțile au devenit de nerecunoscut. Mulțumite s-au arătat, mai ales, mamele cu copii mici. Gropile și noroiul acum nu mai prezintă un impediment pentru a ieși cu cărucioarele, bicicletele și trotinetele la plimbări.

 „Reparația și amenajarea curților blocurilor de locuit este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură, care a fost lansat încă anul trecut. În 2018 am reușit să reparăm capital căile de acces în 10 curți din municipiul Ungheni și să amenajăm mai multe parcări. Ne propunem să reabilităm toate curțile care sunt în stare deplorabilă. Îndemnăm cetățenii să manifeste răbdare și înțelegere. Este un proces care presupune timp. Încercăm să identificăm pentru fiecare curte o abordare personalizată și să soluționăm problemele existente: unde există posibilitate, să mărim spațiul pentru parcări, să creăm scurgeri pentru apele pluviale, să defrișăm arborii care împiedică mersul lucrărilor. Pe de altă parte, licitațiile repetate, determinate de lipsa ofertanților, este o altă cauză a tergiversării lucrărilor de reconstrucție”, a explicat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Pe data de 27 iulie, curent a avut loc licitația pentru a treia etapă. În cadrul acestei etape vor fi reparate curțile de pe străzile Crestiuc 2, 4, 6, 7, 7/1, 8, Creangă 19, 19/1, 21, 25, 23, 27, Bernardazzi 9, 11, 15, Unirii 3 A, Ștefan cel mare 79, Boico 9 și B.P. Hajdeu 13.

Pentru etapa a patra de reparație a căilor de acces în curțile blocurilor de locuit din municipiul Ungheni, procedura de licitație se va desfășura în data de 15 august 2019.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni