Lucrările de reparație a străzilor din Ungheni continuă

Written by admin on 8 noiembrie 2018. Posted in Noutăți

Chiar dacă suntem în ultima lună de toamnă, lucrările de reconstrucție a străzilor din municipiul Ungheni continuă. Astfel, săptămâna trecută au demarat lucrările de reparație a îmbrăcămintei asfaltice a străzii Ștefan cel Mare, una dintre principalele artere rutiere din municipiul Ungheni. La moment se execută lucrări de reparație a străzii pe porțiunea cuprinsă între podul peste râulețul Delia și podul peste Calea ferată Internațională. Potrivit viceprimarului municipiului Ungheni, Cristofor Codreanu, strada urmează a fi reabilitată în întregime pe măsura identificării surselor financiare necesare.

Continuă și lucrările de construcției a canalelor de scurgere pluvială de pe strada Decebal realizate în cadrul proiectului „Consolidarea şi restabilirea malului râului Prut şi construirea tronsoanelor de canalizare pluvială în oraşul Ungheni” și finanțate de Fondul Ecologic Național. Ca rezultat al acestor lucrări, dar și urmare a reparației capitale a străzii Decebal se vor reduce efectele ploilor și inundațiilor prin îmbunătățirea rețelelor de colectare și redirecționare a apelor pluviale în bazinele naturale.

Reabilitarea infrastructurii drumurilor este în centrul atenției primăriei municipiului Ungheni. În acest an am continuat lucrările de reparație a mai multor străzi din oraș. Au fost reparate capital străzile Musatov, V. Țepeș, C. Porumbescu, M. Costin și Gr. Ureche, dar și strada Decebal pe tronsonul cuprins între strada Romană și strada Națională și pavate trotuarele pe ambele părți ale străzilor. Acum locuitorii acestor străzi se pot bucura și de accese renovate a intrărilor în curți. Mai urmează să efectuăm lucrări de salubrizare și de amenajare a spațiilor verzi adiacente. Îndemnăm gospodarii care locuiesc pe aceste străzi să asigure ordinea spațiilor din preajmă și să nu depoziteze deșeuri pe marginea drumului, astfel ne vom bucura cu toții de străzi renovate și frumos amenajate” a menționat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Tot în vara acestui an au fost reabilitate intrările în curțile blocurilor de locuit de pe strada B.P. Hajdeu 8, 8A, 10, 12 și accesul spre grădinița nr. 47 dinspre strada Boico, fiind amenajat un spațiu pentru parcare.

Și locuitorii Cartierului Dănuțeni se pot bucura de acces renovat spre Centrul Medicilor de Familie din cartier, iar în preajma Centrului Medicilor de Familie din Ungheni a fost amenajată o parcare cu cel puțin 10 locuri, astfel soluționându-se problema ambuteiajelor de pe strada Romană.

Pe ultima sută de metri sunt lucrările de reconstrucție în curțile blocurilor de locuit de pe strada Porumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32. Până în prezent aici au fost pavate trotuare și s-a îmbunătățit accesul în curtea blocurilor, au fost instalate elementele de fitness și elementele de pe terenul de joacă. Modernizarea acestor curții se desfășoară în cadrul proiectului „Implicarea civică pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în municipiul Ungheni” cofinanțat de către programul Polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone prin intermediul Fondului de Solidaritate al Poloniei și implementat de Primăria municipiului Ungheni.

Pe parcursul ultimilor ani am reușit să reabilităm accesele în multe curți a blocurilor din oraș, totuși mai sunt curți care necesită intervenții. Îndemnăm cetățenii să manifeste răbdare și îi asigurăm că vor fi depuse toate eforturile pentru reabilitarea drumurilor deteriorate. În unele curți de pe străzile Națională, Romană, M. Cebotari au fost efectuate lucrări de plombare cu asfalt rece. Cetățenii trebuie să înțeleagă că aceasta este o soluție temporară pentru a asigura întreținerea drumurilor pe timp de iarnă. Lucrările de reparație capitală a acestor curți vor fi executate în perioada primăvară-vară 2019” a explicat Alexandru Ambros.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni