Lansarea Proiectului „Elaborarea și managementul planurilor integrate de dezvoltare urbană”

Written by admin on 26 noiembrie 2013. Posted in Elaborarea și managementul planurilor integrate de dezvoltare urbană, În desfășurare, Proiecte, Știri

Din 16 octombrie 2013  Primăria oraşului Ungheni a început implementarea Proiectului Elaborarea și managementul planurilor integrate de dezvoltare urbană” în parteneriat cu Asociația Zonei Metropolitane Iași (Romania), Consiliul raional Novoselytsia (Ucraina) și Institutul de Dezvoltare Urbană (Republica Moldova). Proiectul are o durată de 12 luni și este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Proiectul îşi propune să elaboreze Planul Urbanistic General (PUG) și Regulamentul local de urbanism al orașului Ungheni, studii analitice de dezvoltare socio-economică pentru orașul Ungheni și raionul Novoselytsia și să consolideze capacitătea autorităților publice locale din orașul Ungheni, Novoselytsia și Zona Metropolitană Iași pentru elaborarea și implementarea planurilor integrate de dezvoltare urbană prin intermediul seminarelor și vizitelor de studiu.

Grupurile ţintă ale proiectului sunt formate din autorități publice locale din orașul Ungheni, Novoselytsia și Zona Metropolitană Iași, 12000 de întreprinderi mici și mijlocii și peste 360 mii cetățeni din aceste orașe. Implementarea proiectului Elaborarea și managementul planurilor integrate de dezvoltare urbană”  va demonstra că parteneriatele transfrontaliere pot găsi soluții mai eficiente la problemele comune și pot duce la o dezvoltarea armonioasă a fiecărei țări în parte.

Persoana de contact: Liliana TINCU, manager de proiect

Telefon: 236 23338; e-mail: lilitincu@yahoo.com

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni