La Konin ”Strugurașul” a dansat, iar oficialii au pus bazele unor relații economice bilaterale

Written by admin on 31 martie 2012. Posted in Știri

 

Ansamblul de dansuri populare ”Struguraș” din Ungheni a devenit laureat al Festivalului de cîntece și dansuri din Konin (Polonia). La întoarcere acasă, coregraful ansamblului, Nina Pricladov, a declarat cu satisfacţie: „Temperamentul dansurilor populare moldovenești i-a impresionat pe spectatorii polonezi, iar noi, la rîndul nostru, ne-am simțit foarte bine în scenă”.

Misiunea culturală din Polonia a fost precedată și de cea administrativă. Delegația oficială, prezidată de Ludmila Guzun, viceprimarul de Ungheni, a avut întîlniri cu administraţia oraşului Konin. Potrivit dînsei, în cadrul discuțiilor purtate, s-a convenit de a extinde colaborarea între Ungheni și Konin şi în alte domenii decît cel cultural. „S-a propus de a se organiza misiuni economice bilaterale, unde oamenii de afaceri polonezi și cei de la Ungheni să se aşeze la o masă de discuții pentru a stabili parteneriate și un schimb de experiență în domeniu”, a relatat Ludmila Guzun. Totodată, administrația orașului Konin a propus desfășurarea unei olimpiade pe discipline școlare între liceenii din cele două oraşe înfrăţite, Ungheni şi Konin.

Ludmila Guzun a dat o notă maximă deplasării efectuate. „M-am simțit cu adevărat mîndră de talentele noastre care au fost înalt apreciate la festival”, a specificat dînsa.

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni