La Cascais, cu daruri multe şi frumoase

Written by admin on 15 martie 2013. Posted in Știri

Primarul Alexandru Ambros s-a aflat, în perioada „Mărţişorului”, la Cascais (Portugalia), oraș înfrățit cu Ungheniul, unde au fost organizate o serie de evenimente cu acest prilej. Edilul unghenean a fost invitat la aniversarea a zecea a Centrului Cultural Moldav din Cascais. Dînsul  nu a plecat cu mîinile goale. Le-a dus în dar cîteva costume naționale și un set de carte, pe care primăria Ungheni le-a colectat din instituțiile de învățămînt din localitate, în cadrul campaniei ”Cartea de acasă pentru diaspora moldovenească”.
Totodată, a fost transmis şi un album de fotografii făcute în timpul colectării cărților.

”Centrul Cultural Moldav are un merit deosebit în susținerea culturii, istoriei și tradițiilor în rîndul diasporei moldovenești din Portugalia. Este extrem de important aportul pe care îl are această instituţie în aprofundarea relațiilor moldo-portugheze”, a subliniat Alexandru Ambros.

În timpul aflării sale în Cascais, primarul de Ungheni a avut o întîlnire de lucru cu Carlos Carreiras, primarul orașului Cascais, şi cu Alexandre Faria, consilier responsabil de relații externe. În cadrul acestei întîlniri au fost abordate subiecte importante privind colaborarea între cele două orașe. ”Avem relații foarte bune cu administrația din Cascais. Colaborarea frumoasă, pe toate planurile, pe care am avut-o pînă acum, va continua și pe viitor. Pînă la finele anului curent, în oraşul Cascais va fi amplasat bustul lui Mihai Eminescu, realizat un sculptor portughez”, a menţionat Alexandru Ambros.

Primăria orașului Ungheni exprimă sentimente de gratitudine Liceelor ”Mihai Eminescu”, ”Vasile Alecsandri”, ”Ion Creangă”, ”Aleksandr Pușkin”, Școlii Primare ”Spiridon Vangheli” pentru receptivitate și implicare în campania de colectare a cărților pentru diaspora moldovenească din Cascais. Sincere mulțumiri administrației instituțiilor menționate, corpurilor didactice și tuturor elevilor.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni