Instruiți pentru elaborarea Planului de Investiții capitale

Written by admin on 18 mai 2019. Posted in Fără categorie

Pe data de 16 mai 2019, la Primăria municipiului Ungheni, Centrul de Informare pentru cetățeni, s-a desfășurat Atelierul de lucru „Metodologia planificării investițiilor capitale” în cadrul Programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID . Scopul acestui atelier este pregătirea reprezentanților desemnați ai municipiului Ungheni pentru elaborarea în regim pilot a Planului de Investiții Capitale (PIC).

Funcționarii primăriei municipiului Ungheni, dar și reprezentanții ai societății civile au fost instruiți pentru elaborarea Planului de Investiții Capitale al municipiului Ungheni. În cadrul atelierului de lucru au fost prezentate informații generale despre procesul de planificare a investițiilor capitale conform metodologiei recomandate: sursele financiare pentru proiecte de investiții, liniile directoare internaționale privind PIC, liniile directoare naționale, elaborarea metodologiei. Totodată, participanții la atelier au participat la un exercițiu practici legat de anumite aspecte ale conceptului de proiect.

Amintim că, pe data de 20 septembrie 2018 a fost încheiat Memorandumul de Înțelegere dintre Programul USAID Comunitatea Mea și 20 de localități din Republica Moldova, printre care și Primăria municipiului Ungheni. Anterior, în cadrul Programului Comunitatea Mea au fost desfășurate și alte seminare/instruiri pentru reprezentanții autorităților publice a celor 20 de localități selectate, pentru creșterea capacităților de administrare pentru creșterea capacităților administrației publice locale.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni