Impresiile elevelor după participarea la tabăra ecologică din Auce

Written by admin on 18 iulie 2014. Posted in Știri

IMG_0901În perioada 30 iunie – 5 iulie, șase eleve din instituțiile de învăţământ din oraș au participat la cea de-a patra ediție a taberei ecologice” Activitatea creativă a tinerilor în cunoașterea mediului” din orașul înfrățit Auce, Letonia.

Timp de cinci zile, unghenencele s-au implicat în diverse activităţi care au avut drept scop educarea în spiritul ocrotirii naturii și protecției mediului. Mai mult ca atât, ele  au dat dovadă de spirit de echipă, probele cultural- artistice unind elevii și profesorii.

” Pentru mine a fost o mare onoare să particip la această tabără ecologică, alături de cele șase liceene. A fost o adevărată provocare pentru participanți, fiecare dintre noi a avut șansa să cunoască tradițiile Lituaniei, Rusiei și inclusiv a Moldovei. Acest proiect dezvoltă inteligența, creativitatea, dar și alte aspecte ale valorilor pozitiv umane”, a mărturisit Olga Budac, profesoară la liceul teoretic” V. Alecsandri” din Ungheni.

Și elevele au rămas mulțumite de experiența trăită în Auce.” Mă consider norocoasă, pentru că am avut ocazia să fiu parte a acestui proiect excepţional. Mi-a plăcut foarte mult programul bine structurat. În timpul liber făceam expediții, sport, confecționam păpuși, haine din deșeuri. Auce este și va rămâne o parte din mine” spune Dorina Bostan, elevă a liceului teoretic” V. Alecsandri” din Ungheni.

Tinerele ce au plecat la Auce au fost selectate în baza performanțelor obținute la studii, dar și a activismului civic de care au dat dovadă, implicându-se în diferite activități de voluntariat.

De notat că vizita a avut loc, grație acordului de înfrățire, semnat între autoritățile din Ungheni și cele din orașul Auce. Cheltuielile de cazare și alimentare au fost asigurate de către administrația  Auce, iar Primăria orașul Ungheni asigură jumătate din cheltuielile de transport, cealaltă jumătate fiind suportată de părinții copiilor.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni