Hai Ungheni la curățenie!

Written by admin on 13 septembrie 2018. Posted in Noutăți

Pe 15 septembrie 2018, de Ziua Globală a Curățeniei, cetățenii Republicii Moldova împreună cu milioane de voluntari din 150 de țări sunt îndemnați să curețe planeta de deșeuri, strângând gunoaiele din parcuri, păduri, de pe plaje și râuri, etc. Această inițiativă este gestionată de organizația „Hai Moldova”, reprezentanță locală a Mișcării „Let’s Do It” (organizatoare a Zilei Globale a Curățeniei). Scopul acestei mișcări internaționale este de a găsi soluții durabile de gestionare a deșeurilor, dar și de a sensibiliza populația despre gravitatea situației.

Primăria municipiului Ungheni a hotărât să fie parte a acestei mișcări. Astfel, pe data de 15 septembrie 2018, începând cu ora 10:00, va fi demarată curățenia de toamnă în toate spațiile verzi din oraș: Parcul Central, Parcul Francez, Scuarul Grigore Vieru, scuarurile din preajma liceelor „Gh. Asachi”,  „M. Eminescu” și „I. Creangă”, spațiile verzi de lângă Centrul Cultural Multifuncțional (cartierul Berești), lacul Delia, Ungheni – Vale, Ungheni – Deal, stadionul Biohim, etc, dar și spațiile adiacente instituțiilor, centrelor comerciale, întreprinderilor și a blocurilor de locuit.

La salubrizarea și amenajarea spațiilor verzi din oraș vor participa instituțiile publice, licee, colegii, școli, grădinițe, întreprinderile municipale și agenții economici. Totodată, Primăria municipiului Ungheni îndeamnă cetățenii să se alăture acestei inițiative ecologice globale și să participe în număr mare la curățenia de toamnă.

Potrivit organizatorilor de la Hai Moldova, acum, în 2018, acest proiect are scopuri foarte ambițioase, și anume să implice nu mai puțin de 100 de mii de oameni din toată țara. Mai mult decât atât, după Ziua Globală a Curățeniei, proiectul intenționează să amenajeze locuri pentru odihnă în cel puțin 10 comunități din Moldova. Pe lângă asta, desigur, se vor ocupa  de promovarea educației ecologice în rândul cetățenilor Republicii Moldova.

Hai Ungheni la curățenie! Să demonstrăm că ne pasă de localitatea noastră și să o facem împreună mai curată și amenajată!

Mai multe detalii la tel: 0 236 2 25 77, 0 236 2 74 39.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni