FUNDAȚIA COMUNITARĂ UNGHENI a lansat Programul de Granturi Mici „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice”

Written by admin on 16 martie 2018. Posted in Noutăți

Miercuri, 14 martie 2018, în incinta Centrului de Informare pentru Cetățeni/Primăria municipiului Ungheni s-a desfășurat Sesiunea de informare privind Programul de Granturi Mici „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice”, Ediția I – a, lansat de Fundația Comunitară Ungheni.

La eveniment au participat reprezentanți ai Instituțiilor Publice, Organizațiilor Non-guvernamentale și ai Grupurilor de Inițiativă Civică din municipiul și raionul Ungheni.

În cadrul Sesiunii de Informare au fost prezentate condițiile și specificul Programului de Granturi Mici „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice” , Ediția I-a.

„Programul lansat în acest an este unul diferit de programele anterioare. Valoarea maximă a grantului oferit de Fundația Comunitară Ungheni constituie 20 000 lei pentru ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Civică, Instituţii publice care au implementat deja proiecte cu suport financiar din partea donatorilor interni sau externi și până la 7 000 lei pentru cei care nu au beneficiat de suport financiar din partea donatorilor interni sau externi. Astfel, programul are în prim plan încurajarea participării civice și conștientizarea că toți cetățenii împreună pot să contribuie la dezvoltarea identității locale și crearea unei imagini atractive a localităților. Accentul se va pune pe soluționarea inovativă a problemelor ca răspuns la nevoile comunității” a explicat Svetlana Ciobanu, Director executiv Fundația Comunitară Ungheni.

Granturile vor fi acordate pentru implementarea proiectelor comunitare inovative pe domeniile: cultură, odihnă și recreere, sport  și agrement, care vor cuprinde activități de mobilizare și participare civică la soluționarea problemelor comunității locale, desfăşurate cu implicarea unui număr mare de cetățeni și informarea publicului larg despre implementarea lor.

PGM „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice” , Ediția I-a, este  susținut  financiar de Primăria și Consiliul Municipal Ungheni, Consiliul raional Ungheni și Fondul pentru Tineri din Ungheni (care își desfășoară activitatea sub umbrela Fundaţiei Comunitare Ungheni) și are drept scop să contribuie la dezvoltarea bunelor practici de implicare a cetățenilor în promovarea  identității locale, păstrarea obiceiurilor și tradițiilor meșteșugărești specifice fiecărei localități.

Mai multe detalii privind condițiile de aplicare la Programul de Granturi Mici „Comunități puternice cu valori și tradiții autentice” le găsiți aici http://www.crdd.md/?p=1492.

Persoana de contact: Oxana CIOBANU: 0236 25309; e-mail: fc_ungheni@yahoo.com

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni