Educație ecologică pentru un grup de tineri din Ungheni

Written by admin on 2 iulie 2013. Posted in Știri

În perioada 1-6 iulie 2013, 7 elevi de la instituțiile de învățămînt din oraș vor participa la tabăra ecologică ”Activitatea creativă a tinerilor în cunoașterea mediului”  din orașul înfrățit Auce, Letonia. Elevii au fost selectați în baza performanțelor obținute la studii, dar și a activismului civic de care au dat dovadă, implicîndu-se în diferite activități de voluntariat.

Timp de 6 zile tinerii vor fi implicați în diferite activități ce au ca scop educarea în spiritul ocrotirii naturii și protecției mediului ambiant. Totodată, tinerii vor avea parte de excursii și concursuri din partea organizatorilor.

”Sunt foarte entuziasmată.  Abia aștept să-mi fac prieteni noi din diferite țări,să facem schimb de experiență și să preluăm idei ce ar putea fi implementate la noi în oraș cu privire la problema ecologică” a spus Liliana Șchiopu, elevă în clasa a X-a la LT ”V. Alecsandri”.

Tot schimb de experiență își dorește Jitoreanu Doina și Artiomov Daniela, participante la tabăra ecologică din orașul Auce. ”Vreau să fac schimb de experiență cu ceilalți tineri, dar totodată vreau să vad diferența între națiuni”a subliniat eleva clasei a XI-a, LT ”G. Asachi”- Jitoreanu Doina.

Menționăm că, vizita are loc grație acordului de înfrățire semnat între primăria orașului Ungheni și  cea din orașul Auce. Cheltuielile de cazare și alimentare sunt asigurate de administrația din orașului înfrățit Auce, iar primăria orașul Ungheni asigură jumătate din cheltuielile de transport, cealaltă jumătate fiind suportată de părinții copiilor.

Tags:

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni