×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

De Ziua Națională a Culturii. Gala culturii la Ungheni

Zeci de lucrătorti din cultură au fost celebrați, pe 15 ianuarie, în cadrul Galei Culturii, organizată în premieră de Primăria municipiului Ungheni cu ocazia Zilei Naționale a Culturii.
Parafrazându-l pe Mihai Eminescu, de la nașterea căruia s-au împlinit, tot pe 15 ianuarie, 173 de ani, aici, la Ungheni, trebuie să se adune capitalul de cultură din care să se împrumute și cei ce ne înconjoară.
Primii pași sunt deja făcuți. Au demonstrat-o în repetate rânduri toți cei ce muncesc pe tărâmul deloc ușor al culturii.

Pentru abnegație și profesionalism, pentru merite deosebite în promovarea culturii şi imaginii pozitive a municipiului Ungheni în țară și peste hotare, Primăria municipiului Ungheni a conferit  diplome de excelență următoarelor colective și instituții:
– Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria”;
– Palatul de Cultură;
– Studioul Do-Re-Micii;
– Școala de Muzică;
– Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”.
O diplomă de excelență a primit și Vasile Iucal, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie, care muncește de zeci de ani pentru a păstra vie și a promova istoria regiunii Ungheni.

În acest an, Primăria a pregătit și trofee speciale pentru cei mai buni dintre cei buni:
– Vasile Lupu-Cetireanu, cantautor, omul care s-a implicat în permanență, necondiționat, în buna desfășurare a evenimentelor culturale din Ungheni;
– Victor Cobzac, artist plastic, poet, Maestru în Artă, cel care este prezent la majoritatea evenimentelor culturale din Ungheni, inițiatorul „Ringului de poezie”, devenit deja tradițional la Ungheni;
– Silvia Zagoreanu, interpretă de muzică populară, Maestru în Artă, omul care, în cei cinci ani cât a fost directoarea Palatului de Cultură din Ungheni, a promovat tradițiile populare și folclorul autentic, a inițiat sărbătoarea devenită tradițională, „SânzIEne unghenene”, dar și un eveniment inedit, cu genericul: „Joia în parc”;
– Aliona Leșanu, interpretă de folk, directoarea Centrului Cultural Multifunțional „Regina Maria”. Într-un singur an, a reușit să implementeze numeroase proiecte culturale la Ungheni, printre care și Festivalul transfrontalier „UnFolk”;
– Valeria Marcu, studentă, interpretă în devenire, cea care s-a remarcat, prin vocea și talentul ei, la celebrul concurs televizat „Vocea României”.
Un trofeu special i-a fost înmânat și Marinei Zamă-Atamuratov, specialistă tineret și cultură la Primăria, care a reușit, în ultimii ani, să creeeze un liant între primărie și instituțiile de cultură subordonate.

Celor care s-au evidentiat în anul 2022 prin activism și implicare în organizarea și desfășurarea evenimentelor cultural-artistice din municipiul Ungheni le-au fost decernate diplome de gratitudine. Iată numele lor:

Palatul de Cultură:
Vitalie Scripcaru
, director artistic; Nina Pricladova, coregrafă; Dumitru Plaschevici, dirijorul orchestrei „Struguraș”; Tudor Babin, conducătorul artistic al ansamblului de dansuri „Hora de la Prut”; Alexandru Galiț, conducătorul artistic al formației „Răzeșii”; Elena Mitrofan, conducătoarea Studioului „Do-Re-Micii”; Cristina Rotaraș, coregrafă, Liubovi Biro, conducătoare artistică a Studioului „Mega Dance”; Valentina Obadă, conducătoarea Centrului de meșteșugărit „Fantezie”; Violeta Popovici, conducătoarea ansamblului folcloric „Flori de castan”; Elena Vetrici, șefă de gospodărie; Constantin Alcaz, conducător artistic; Iulia Cotomin, conducătoare artistică a ansamblului „Vârsta de Aur”; Petru Coman, inginer, Constantin Ciuș, președintele sindicatelor.

Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria:
Angela Racoviță, conducătoarea centrului de meșteșuguri „Albinuța”; Veronica Morcov, conducătoarea ansamblului vocal „Măriuțele”; Sergiu Struc, șef de gospodărie (29 ani de activitate în domeniul culturii); Valentin Racoviță, voluntar în proiecte culturale, organizarea atelierelor „Lemnar- Făurar”; Viorica Său, voluntară, lidera Gil  „Vasilica”.

Școala de Arte Plastice „Raisa Cojoicaru”:
Raisa Covaliu, profesoară; Tatiana Butnaru, profesoară; Cristina Dragomir, directoare interimară.

Casa Limbi Române:
Rodica Toma, directoare; Nicoleta Rotaru, Olga Pavlova, Tatiana Cimbriciuc – voluntare implicate în evenimente culturale.

Scoala de Muzică:
Angela Cernacovschi, Ludmila Melnic, Carolina Dănilă – profesoare, Tereza Cazac, directoare.

Felicitări tuturor premianților, tuturor lucrătorilor din cultură pentru tot ceea ce fac cu mult talent și profesionalism.