De la Cascais la Ungheni

Written by admin on 17 februarie 2012. Posted in Știri

Cascais, Ungheni, Ambros, Faria Timp de două zile, între 8 şi 10 februarie, la Ungheni s-a aflat, într-o vizită de lucru, o delegaţie a Camerei Municipale Cascais (Portugalia), în frunte cu Alexandre Faria, consilier municipal responsabil de relaţiile externe. Scopul a fost de a face cunoştinţă cu oraşul Ungheni, cu oficilităţile unghenene, în vederea unei ulterioare înfrăţiri. Au fost deja discutate prevederile acordului de înfrăţire, au fost stabilite domeniile de colaborare: cultural, economic şi umanitar. Sînt preconizate schimburi de colective artistice, echipe sportive şi delegaţii ale oamenilor de afaceri.

Alexandre Faria a promis că, revenind acasă, va examina şi posibilitatea donării unor autospeciale de pompieri şi salvare oraşului Ungheni.

Primarul Alexandru Ambros a fost deja invitat la Cascais, la reuniunea oraşelor înfrăţite cu  localitatea respectivă, care va avea loc în luna iunie şi unde se preconizează semnarea acordului de înfrăţire cu Ungheniul.
De notat că dialogul între Ungheni şi Cascais a fost iniţiat în luna septembrie 2009, la iniţiativa Ambasadorului Republicii Moldova în Portugalia, Valeriu Turea.

„Am rămas foarte impresionaţi de oraşul Ungheni, de modul de organizare a municipalităţii. Ne-am convins încă o dată că avem multe în comun”, a declarat, înainte de plecare, Alexandre Faria. Dînsul a ţinut să sublinieze că Republica Moldova i-a devenit familiară mai demult, datorită diasporei moldoveneşti, foarte numeroasă în Cascais.

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni