Comemorarea eroilor războiului de pe Nistru

Written by admin on 3 martie 2018. Posted in Noutăți

Pe data de 2 martie 2018, zeci de ungheneni s-au adunat la monumentul Troița Martirilor Neamului din Ungheni pentru a comemora eroii căzuți în războiul de pe Nistru.

La mitingul consacrat aniversării a 26 de ani de la începutul conflictului armat de pe Nistru au participat reprezentați ai administrației publice locale și raionale, instituțiilor publice din Ungheni, Petru Lițiu, consul la Oficiul Consular al României la Ungheni, veteranii războiului din Transnistria și simpli cetățeni.

Amintim că tragicul eveniment s-a declanșat pe 2 martie 1992. Lupta inegală dintre forţele moldoveneşti, formate din poliţişti şi voluntari şi forţele separatiste, susţinute de Armata a 14-a rusească s-a soldat cu sute de victime. Oleg Ungureanu, Ghenadie Crestiuc, Petru Slonov și Vasile Moruz sunt unghenenii care nu s-au mai întors acasă de pe câmpul de luptă.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni