Colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice, electronice / DEEE în atenția cetățenilor municipiul Ungheni

Written by admin on 30 noiembrie 2017. Posted in Noutăți

 

29 noiembrie 2017, Municipiul Ungheni

COMUNICAT DE PRESĂ

Campania de conștientizare privind colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice, electronice / DEEE din cadrul proiectului „Colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în orașul Ungheni” este în deplină desfășurare. În perioada octombrie – noiembrie 2017 la Centrul de Informare pentru cetățeni au avut loc întâlnirile publice cu genericul  „Colectarea selectivă a DEEE în atenția cetățenilor municipiul Ungheni”. La aceste evenimente au participat 53 de reprezentanți ai Autorităților Publice Locale, Întreprinderilor Municipale, Instituțiilor Publice și Private, ONG-urilor, Grupurilor de Inițiativă Locală din 7 cartiere ale orașului, educatori din Grădinițele de copii „Steluța”, ”Licurici”, „Guguță”, „Tereza Sobolevschi”, „Andrieș”, cadre didactice și elevi din Școala primară „Spiridon Vangheli”, Liceele Teoretice „V.Alecsandri”, „M.Eminescu”, „A,.Pușkin”, „Gh.Asachi”, „Ion Creangă”, Colegiile de medicină și agroindustrial din municipiul Ungheni.

Scopul întâlnirilor publice este informarea și sensibilizarea actorilor comunitari privind protecția mediului prin colectarea selectivă a DEEE, având ca obiectiv specific consultarea și implicarea cetățenilor municipiului Ungheni în procesul de  colectare selectivă a DEEE.

Ambele activități de informare și consultare publică au fost deschise de primarul municipiul Ungheni Alexandru AMBROS care, într-o manieră simplă și accesibilă, a făcut scurte prezentări ale contextului evenimentelor, vorbindu-le participanților despre efectele negative ale DEEE asupra mediului și sănătății oamenilor și importanța colectării selective a DEEE.

Participanții la întâlnirile publice s-au informat despre scopul, obiectivele, activitățile și rezultatele așteptate ale Proiectului „Colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în orașul Ungheni”. De asemenea, au aflat multe detalii despre ce reprezintă DEEE, cum sunt acestea clasificate și cum trebuie colectate, de cine vor fi preluate pentru tratare și reciclare.

Tuturor participanților le-au fost distribuite materiale și pliante informative cu recomandări ce trebuie să știe fiecare cetățean despre DEEE și ce poate să facă la nivel de comunitate ca acestea să nu polueze mediul și să nu dăuneze sănătății oamenilor.

Adițional, cu prilejul celei de-a doua întâlniri publice desfășurată pe 28 noiembrie 2017, în Holul Primăriei municipiului Ungheni/la parter/ a fost vernisată o expoziție de desene și obiecte din deșeuri reciclabile prezentate de copiii și tinerii care frecventează grădinițele de copii, școala primară și liceele din municipiul Ungheni.

Participanții la Concursul de desen „ ECO UNGHENI”  și  Concursul de lucrări din deșeuri reciclabile  „ Să nu poluăm mediul!”, unde a fost abordată tematica privind problemele legate de deșeuri, au demonstrat prin lucrările lor că au spiritul micului  cetăţean eco – responsabil care  este demn de urmat de către toți, de la mic la mare, pentru a avea un oraș ecologic curat și atractiv pentru vizitatori. Expoziția  va dura până la 15 decembrie 2017. 

Campania de conștientizare privind colectarea selectivă a DEEE se desfășoară  cu succes în grădinițele de copii, școli și colegii, având ca  obiectiv principal implicarea preșcolarilor și educatorilor, elevilor și profesorilor din toate ciclurile de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial și liceal/colegiu), împreună cu părinții lor, în activități de informare  privind colectarea selectivă, a DEEE (activități/ore ecologice și adunări cu părinții), la care sunt diseminate materiale și pliante informative.

În luna decembrie, la finalul Campaniei de conștientizare va avea loc un eveniment  de premiere a câștigătorilor celor două concursuri de desen și de lucrări din deșeuri reciclabile care s-au implicat într-un mod active și  foarte original.

Vedeți mai jos o galerie foto de la întâlnirile publice și expoziție.

Pentru mai multe informații, telefoane de contact:
236 2 36 68; 236 2 53 09

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni